Politerno > Україна і світ > ВРП не відсторонила голову ОАСК Вовка – той каже, що на ВРП чиниться “безпрецедентний тиск”

ВРП не відсторонила голову ОАСК Вовка – той каже, що на ВРП чиниться “безпрецедентний тиск”

  • 1 Вересня, 2020
  • 818 Переглядів
  • 0

Вища рада правосуддя залишила на посаді голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

“Вища рада правосуддя одноголосно відмовилась відстороняти суддю Вовка. Кругова порука в дії. Вони з Вовком разом віскі п’ють до 2 години ночі. Разом відмазують і карають суддів. Разом вводять нових членів ВРП”, – повідомили у Центрі протидії корупції.

 Галина Чижик з ЦПК у Facebook уточнює, що ВРП мотивувала своє рішення тим, що прокуратура не надала доказів причетності Вовка до кримінальних правопорушень.

У свою чергу Вища рада правосуддя заявила, що повернула генпрокурору Ірині Венедіктовій клопотання про відсторонення голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, бо прокуратура не довела, що вручила підозру Вовку належним чином.

“Вища рада правосуддя ухвалила рішення повернути без розгляду генеральному прокурору Венедіктовій Ірині клопотання про тимчасове відсторонення голови Окружного адміністративного суду міста Києва Вовка Павла у зв’язку з тим, що долучені до клопотання матеріали кримінального провадження не містять доказів належного вручення повідомлення судді про підозру і, відповідно, суддя не набув статусу підозрюваного”, – зазначили у ВРП.

Глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк на своїй сторінці у Facebook зазначив, що на Вищу раду правосуддя чиниться “безпрецедентний тиск”, однак вона “зробила те, що повинна була”.

“Не дивлячись на безпрецедентний тиск, ВРП об’єктивно підійшла до цього питання і зробила те, що повинна була зробити згідно з буквою і духом закону – повернула клопотання без розгляду, оскільки підозру не було вручено належним чином.

Це не фінал даної історії, але це жирна кома, яка вже дозволяє задати деякі питання.

Чому мовчав ВС, ніяк не реагуючи на безпрецедентний і абсолютно незаконний тиск на судову систему? Як оцінювати інформаційні атаки і вкиди з боку НАБУ і його легіону бродячих активістів про нібито вручення мені підозри, розшуку та інше? Хто понесе відповідальність? Можливо, особа, яка всупереч рішення КС вважає себе директором НАБУ?”, – зазначив Вовк.

За поданням генпрокурора Вовка мали відсторонити тимчасово “у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності”.

Нагадаємо, перед засіданням НАБУ оприлюднило записи про вплив Вовка на ВРП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE