Politerno > Україна і світ > 400 га лісу горить на Харківщині, до гасіння залучено пожежний потяг – Зеленський зібрав нараду

400 га лісу горить на Харківщині, до гасіння залучено пожежний потяг – Зеленський зібрав нараду

  • 2 Вересня, 2020
  • 719 Переглядів
  • 0

На території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб’ївка Харківської області горить хвойний ліс, площа пожежі збільшилася з 80 до 400 га.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

Повідомлення про пожежу надійшло на номер 101 о 12:55 в середу, 2 вересня.

“На момент прибуття рятувальників було встановлено, що горить хвойний ліс на площі близько 80 га. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб’ївка, що межує з лісом. До місця події було направлено ще 10 відділень служби порятунку з міста Харкова та інших районних підрозділів області. Крім того, для ліквідації пожежі було задіяно пожежний поїзд”, – сказано в повідомленні.

Через пориви вітру вогонь почав перекидатися на житлові будинки в селі і може поширитися на сусіднє село Гряниківка.

“Загальна площа пожежі становить близько 400 га, з них 100 га верхового лісу. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб’ївка, що межує з лісом. Існує загроза поширення полум’я на інший населений пункт – с. Гряниківка”, – заявили у ДСНС трохи згодом.

За інформацією відомства, організовано евакуацію жителів Гряниківка.

В гасінні пожежі задіяно 13 одиниць техніки і 80 рятувальників ГУ ДСНС в області. Також задіяно пожежний потяг, пожежний літак АН-32П та 5 одиниць техніки лісгоспу.

Президент України Володимир Зеленський у середу ввечері зібрав термінову нараду щодо лісових пожеж на Харківщині та Луганщині, повідомляє Офіс президента і додає, що за останніми даними, площа займання становить 400 гектарів, з них 100 гектарів – верхова пожежа.

“В одному з сіл згоріло 8 будинків зі 150. Представники ДСНС повідомили Главі держави, що для гасіння та локалізації вогню задіяно необхідну кількість техніки й особового складу. На Луганщині залучили підрозділи Збройних сил. Організовано сповіщення місцевого населення з метою можливої евакуації, однак люди від неї поки відмовляються”, – говориться в повідомленні.

В інформації зазначається, що попередня причина пожежі – займання смітника, з якого через пориви вітру вогонь перекинувся на ліс.

“Однак правоохоронні органи не виключають версії підпалу. Триває ліквідація пожеж, але ситуація ускладнюється через сильні пориви вітру”, – говориться в повідомленні.

Президент наголосив, що має отримувати оперативну інформацію щодо пожеж і триматиме ситуацію на контролі.

“Вимагаю швидких реакцій на подібні події. У разі потреби ми маємо організувати евакуацію всіх людей, думати насамперед про їхню безпеку. Все має бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння. А також вже маємо думати про виділення фінансування для покриття втрат. Не потім, а вже зараз”, – сказав Зеленський.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE