Politerno > Україна і світ > Країни ЄС, Єврокомісія та НАТО відреагували на отруєння Навального “Новічком”

Країни ЄС, Єврокомісія та НАТО відреагували на отруєння Навального “Новічком”

  • 2 Вересня, 2020
  • 691 Переглядів
  • 0

Представники країн Європи, Єврокомісія та НАТО відреагували на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною “Новічок”.

“Канцлерка Меркель повідомила мені, що російський опозиціонер Навальний був атакований нервово-паралітичною речовиною у своїй власній країні. Це черговий підлий і боягузливий вчинок. Винні повинні бути притягнуті до відповідальності”, – написала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс стверджує, що вину за отруєння Навального необхідно покладати на російську владу.

“Шокований новиною про те, що лідер опозиції РФ Навальний був отруєний “Новічком”. Ви не можете купити це в аптеці. За цим стоїть російська влада”, – зазначив міністр.

Британський прем’єр Борис Джонсон також обурено відреагував на цинічне отруєння політика.

“Обурює, що проти Навального було використано хімічну зброю. Ми в Великій Британії в першу чергу дізналися про смертельні наслідки використання “Новічка”. Тепер російська влада повинна пояснити, що ж сталося з Навальним. Ми будемо працювати з міжнародними партнерами над тим, щоб правосуддя перемогло”, – підкреслив Джонсон.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг обіцяє обговорити проблему зі всіма членами НАТО.

“Німеччина оголосила, що Олексій Навальний став жертвою атаки з “Новічком”. Я категорично засуджую використання нервово-паралітичного засобі військового рівня, що робить ще більш терміновим проведення Росією повного і прозорого розслідування. Ми проконсультуємося з Німеччиною і всіма членами НАТО щодо наслідків”.- заявив Столтенберг. 

У середу 2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли “Новічком”

Також у середу російського посла викликали в МЗС Німеччини через отруєння Навального.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не має сумнівів, що російського опозиціонера Алексєя Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і в зв’язку з цим очікує відповідей на “серйозні запитання” від уряду Росії. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE