Politerno > Україна і світ > Фокін каже, що проросійський ресурс “Страна” перебрехав його слова про амністію бойовиків, – Гармаш

Фокін каже, що проросійський ресурс “Страна” перебрехав його слова про амністію бойовиків, – Гармаш

  • 2 Вересня, 2020
  • 821 Переглядів
  • 0

Перший заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін заявив, що проросійський ресурс “Страна” підмінив текст інтерв’ю, який було погоджено перед публікацією і який викликав резонанс у суспільстві. 

Про це заявив в ефірі телеканалу “Україна 24” представник окремих районів Донецької області в ТКГ Сергій Гармаш, інформує із посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

За словами Гармаша, скандал довкола слів Фокіна про амністію учасників НЗФ і особливий статус для всієї території Луганської і Донецької областей викликаний “непорозумінням”.

“Він просто показав мені текст цього інтерв’ю, який він погодив, і там справді є великі відмінності, скажімо, від того, що ми всі бачили”, – підкреслив Гармаш.

Зокрема, за словами Гармаша, в первісній заяві Фокіна йшлося про амністію для всіх, крім активних учасників бойових дій, а особливий статус областей прирівнювався до зони пільгового оподаткування.

Раніше Фокін в інтерв’ю прокремлівського виданню Strana.ua заявив, що “і з цього, і з того боку було скоєно багато злочинів, які в кінцевому підсумку мають бути розслідувані, а винні нехай понесуть покарання. Але сьогодні, щоб припинити війну і зберегти життя бійців і командирів, моя позиція – треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а найкраще всього Донбасу”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE