Politerno > Україна і світ > Аваков і Разумков прокоментували заяву Фокіна про можливу цілковиту амністію бойовиків ОРДЛО

Аваков і Разумков прокоментували заяву Фокіна про можливу цілковиту амністію бойовиків ОРДЛО

  • 31 Серпня, 2020
  • 906 Переглядів
  • 0

Очільник МВС Арсен Аваков заявив, що висловлювання першого заступника голови української делегації у Тимчасовій контактній групі по Донбасу Вітольда Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам. 

Відповідну заяву Авакова цитує пресслужба МВС.

“Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат”, – зазначив Аваков.

У свою чергу глава Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що Україна навряд чи зможе йти своїм шляхом у питаннях амністії військових злочинців.

“Є військові злочини, які в жодній державі світу це не підлягають амністії. Це – реалії, з якими стикався світ вже багато років, і я думаю, що Україна тут навряд чи може йти своїм окремим шляхом”, – сказав Разумков журналістам у понеділок у Києві, коментуючи заступника голови Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України Вітольда Фокіна.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE