Politerno > Україна і світ > Два бійці, які брали участь у гасінні пожеж, загинули, троє зазнали поранень, ще одного убив снайпер під Кримським

Два бійці, які брали участь у гасінні пожеж, загинули, троє зазнали поранень, ще одного убив снайпер під Кримським

  • 6 Вересня, 2020
  • 824 Переглядів
  • 0

На 42-й день повного і всеосяжного режиму припинення вогню найманці РФ прицільно обстрілювали українські позиції – якщо це продовжуватиметься, Об’єднані сили застосують всі сили і засоби.

Про це повідомляє пресцентр ОС.

Уточнюється, що поблизу населеного пункту Красногорівка ворог відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши при цьому три черги ВОГ-17.

“Унаслідок обстрілу зазнав  поранення військовослужбовець Збройних сил України, який усував наслідки пожежі на позиції підрозділу Об’єднаних сил. Пораненому захиснику вчасно надано медичну допомогу. Військовослужбовця доставили до лікувального закладу”, – інформують у пресцентрі.

Поблизу населеного пункту Шуми зафіксовано один провокаційний постріл із підствольного гранатомета.

“Командування Об’єднаних сил наголошує, що в разі повторного відкриття прицільного вогню у бік українських позицій Об’єднані сили залишають за собою конституційне право на застосування всіх сил і засобів для стримування збройної агресії Російської Федерації”, – підкреслюється в повідомленні.

Водночас військовослужбовці продовжують гасити осередки пожеж на території Донецької та Луганської областей. Пожежу поблизу Луганського ліквідовано, в районах населених пунктів Трьохізбенка та Лопаскине локалізовано.

“Під час евакуації особового складу два українські захисники, обходячи осередок вогню в “сірій зоні”, підірвались на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника. Як повідомлялося раніше, бійці були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття сім’ям загиблих воїнів”, – повідомляють у пресцентрі.

Також 6 вересня О 15:55 біля смт Новгородське на невідомому вибуховому пристрої підірвалася автомобільна розливна станція АРС-14, яка слідувала до місця гасіння окремих осередків тління у районі населеного пункту Новгородське.

“Унаслідок підриву два військовослужбовці Об’єднаних сил зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Обом бійцям надано медичну допомогу, їх доставлено до лікувального закладу”, – йдеться в повідомленні.

“О 17:15 біля села Кримське Новоайдарського району від пострілу снайпера загинув військовослужбовець ЗСУ. Вогонь у відповідь по противнику не відкривали. Такий наказ. Влада ситуацію наразі не коментує. Особисті дані загиблого і поранених є у розпорядженні редакції, але будуть опубліковані тільки після офіційного повідомлення рідним”, – написав редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.

Після цього керівництво української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу дійшло висновку, що поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть бути підставою для зриву мирного процесу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE