Politerno > Україна і світ > Венедіктова нібито підписала підозру Юрченку – Зеленський вимагає більше показових “посадок”

Венедіктова нібито підписала підозру Юрченку – Зеленський вимагає більше показових “посадок”

  • 17 Вересня, 2020
  • 678 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Ірина Венедиктова підписала підозру нардепу Олександру Юрченку, якого НАБУ вважає причетним до корупційних схем у Верховній Раді.

Про це повідомив екснардеп Сергій Лещенко у Telegram.

“Як повідомили наші інсайдери, генпрокурор Ірина Венедиктова підписала підозру депутату Олександру Юрченку у скоєнні злочинів, зафіксованих НАБУ”. – зазначив Лщенко.

Співрозмовники УП в НАБУ підтверджують це.

15 вересня генпрокурор Венедиктова у Верховній Раді заявляла, що поки немає підстав для оголошення підозри нардепу від “Слуги народу” Олександру Юрченку у справі про отримання хабаря, який нібито призначався для нього.

За її словами, був доведений лише “факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених заявником пропозицій до закону, обіцянки нардепа передати їх на обробку юристам”, а використання положення для отримання грошей не було встановлено.

У свою чергу президент Володимир Зеленський вимагає від НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та  Офісу Генпрокурора працювати швидше й продуктивніше для того, щоб притягувати до відповідальності крадіїв і хабарників.

“Сподіваюся, що НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура й Офіс Генерального прокурора все ж таки почують суспільство і працюватимуть значно швидше й продуктивніше для того, щоб викривати діяльність усіх шукачів вигоди у владі…

Не просто відео, скандал, а потім – тиша. Це ж про вироки – про ті самі посадки, про які в нас запитують люди в кожному місті. А тому – більше правоохоронної конкретики. Більше показових “посадок”. Просто сьогодні. Бо час на справедливість дуже швидко спливає”, – зазначив Зеленський.

Зеленський наголосив, що кожен посадовець, міністр і депутат “має великими літерами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав – сядеш, якщо брав хабар – сядеш”, і винятків із цього правила не може бути.

Він нагадав, що коли його команда йшла на вибори, то вона обіцяла народу, що старі корумповані часи закінчаться.

“Чому досі хтось вважає, що він особисто може спробувати стати “винятком” з цієї обіцянки та поводитися настільки зухвало? Хочу, щоб усі посадовці, всі депутати уважно ще раз подивилися на себе, на свої справи й затямили – за хабарництво буде дуже боляче”, – додав глава держави.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE