Politerno > Україна і світ > Хасиди почали повертатися в Білорусь з-під кордону

Хасиди почали повертатися в Білорусь з-під кордону

  • 18 Вересня, 2020
  • 791 Переглядів
  • 0

Паломники-хасиди залишають територію поблизу пропускного пункту “Нові Яриловичі” на кордоні між Білоруссю та Україною.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі “Українській правді”.

“Станом на ранок п’ятниці була інформація, що поблизу українського кордону залишається близько тисячі іноземців. А в подальшому почали фіксувати зменшення тих, хто перебуває в полі нашого зору поряд із кордоном.

Крім того ми отримали інформацію, що паломники почали залишати це місце, пройшовши пункт пропуску в Білорусь, вони слідують вглиб території цієї країни”.

За наявними даними, наразі поблизу українського кордону перебувають близько 700 осіб. Напередодні ввечері там пройшов дощ.

З 14 вересня на ділянку українського кордону з Білоруссю в пункт “Нові Яриловичі” почали масово прибувати паломники-хасиди. Попри діючі обмеження, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, вони планували потрапити в Україну для святкування єврейського Нового року (Рош га-Шана святкуватиметься з вечора 18 вересня по вечір 20-го –ред.). Українські прикордонники констатували, що цих людей ввели в оману, нібито білоруський напрямок кордону з Україною відкритий для іноземців.

Згідно з постановою уряду, в’їзд в Україну для іноземців закрито з 28 серпня по 28 вересня. Влада зробила певні виключення, але паломництво до них не входить.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE