Politerno > Україна і світ > Мера Умані не пустили на вибори: “Мені натякали на неприємності, якщо не відмовлюся від вимоги до ОП і “СН” не пускати в місто хасидів”

Мера Умані не пустили на вибори: “Мені натякали на неприємності, якщо не відмовлюся від вимоги до ОП і “СН” не пускати в місто хасидів”

  • 29 Вересня, 2020
  • 796 Переглядів
  • 0

Міському голові Умані Олександру Цебрію у приватних розмовах попереджали про те, що влада незадоволена його небажанням на тлі пандемії коронавірусу пускати в місто велику кількість іноземців.

Про це він повідомив в інтерв’ю Цензор.НЕТ.

“Мені неодноразово говорили: якщо я не зміню свою позицію, якщо не займу нейтральну позицію, якщо я не відмовлюся від вимоги до центральної влади і “Слуги народу” не пускати на територію іноземців із червоної зони, тоді у мене будуть такі неприємності, які я навіть не можу уявити! Прямо мені ніхто не погрожував, але у приватних розмовах деякі люди дійсно говорили: мовляв, така поведінка була б для тебе кращою”, – повідомив мер.

Цебрій впевнений, що мав рацію: “Зараз у нас у місті – спалах коронавірусу. А три місяці тому – був взагалі 0! Зараз – близько 100 осіб інфіковано. А кілька днів тому одна людина навіть померла. І це другий померлий на території міста від коронавірусної ситуації”.

Як відомо, 17 серпня мер Умані Олександр Цебрій прибув під Офіс президента і заявив про готовність там жити, щоб не допустити в місто масового приїзду хасидів через небезпеку спалаху коронавірусу.

26 вересня стало відомо, що територіальна виборча комісія Умані зняла з виборів діючого мера Олександра Цебрія, при цьому зареєструвавши кандидатами двох клонів-двійників.

Нагадаємо, у серпні міський голова Умані Олександр Цебрій заявив про можливість блокування в’їзду до міста в разі масового прильоту в Україну прочан-хасидів на святкування юдейського Нового року – Рош га-Шана – під час карантину.

18 вересня паломники-хасиди почли залишати територію поблизу пропускного пункту “Нові Яриловичі” на кордоні між Білоруссю та Україною, через який намагалися потрапити в Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE