Politerno > Україна і світ > Мер Умані може заблокувати в’їзд для хасидів і хоче зустрітися із Зеленським. Відео

Мер Умані може заблокувати в’їзд для хасидів і хоче зустрітися із Зеленським. Відео

  • 17 Серпня, 2020
  • 1534 Переглядів
  • 0

Міський голова Умані Олександр Цебрій заявив про можливість блокування в’їзду до міста в разі масового прильоту в Україну прочан-хасидів на святкування юдейського Нового року – Рош га-Шана – під час карантину.

Про це йдеться у відеозвернення Цебрія у Facebook.

“Комісія ТЕБ та НС на засіданні 11 серпня прийняла рішення щодо можливості присутності на території міста під час святкування Рош га-Шану від 5-ти до 10-ти тисяч паломників-прочан. Я думав, що нас почули, нас зрозуміли, до нас будуть прислухатися.

Тому я думав, що сьогодні буде прийнято єдино правильне рішення – про обмеження візиту на територію міста паломників-хасидів і відмову від традиційного проведення Рош га-Шану. Але я помилявся. На цьому засіданні було озвучено головуючим що рішення вже прийнято і коригуванню воно не підлягає…

Я готовий на найбільш радикальні заходи, але в рамках чинного законодавства. Ви пам’ятаєте, як це було, коли перекривалися блокпостами в’їзди на територію міста Умань. Це рішення може прийняти міська комісія ТЕБ та НС. Я хочу почути, як ви поставитеся, якщо на період Рош Гашану ми зробимо такі запобіжні міри

І ще: я переконаний, що пан президент не знає про цю ситуацію, що він не проінформований достатньо своїми так званими “слугами народу”. Тому я зараз виїжджаю на Київ, під Офіс президента – і буду чекати там доти, доки зі мною не поспілкуються і президент від мене персонально не дізнається про ситуацію в Умані”, – заявив Цебрій.

Довідково: Початок Нового року юдеї у 2020 році відзначатимуть 19 вересня. Традиційно на це свято в Умані відбувається паломництво хасидів в Умань, вони приїжджають на могилу їхнього духовного лідера – цадика Нахмана.

Питання про приїзд прочан на святкування Рош га-Шана обговорювалося на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 11 серпня. Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов повідомив, що комісія доручила МЗС поінформувати іноземних громадян щодо обмежень, які діють в Україні, а МВС – посилити безпеку на час Рош га-Шана.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE