Politerno > Україна і світ > Таран назвав попередню причину катастрофи АН-26, у ДБР їх 4, а Зеленський оголосив жалобу

Таран назвав попередню причину катастрофи АН-26, у ДБР їх 4, а Зеленський оголосив жалобу

  • 26 Вересня, 2020
  • 860 Переглядів
  • 0

ДБР розглядає чотири версії катастрофи військового літака АН-26 на Харківщині.

Про це йдеться на сайті ДБР.

Перевіряються такі версії слідства:

  • катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;

  • катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків екіпажем;

  • неналежне виконання службових обов’язків особами, які були відповідальними за керування польотами;

  • неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

ДБР розпочало досудове розслідування у зв’язку з падінням військового літака АН-26 за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

У той же час, міністр оборони Андрій Таран під час спілкування з журналістами на місці катастрофи заявив, що військовий літак АН-26, що розбився на Харківщині, скоріш за все, зачепився крилом за землю.

Про це повідомляє сайт Міноборони.

“Попередній аналіз свідчить про те, що, скоріш за все, літак зачепився крилом за землю…

Усе йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом перебував пілот — інструктор, курсанти по черзі сідали у праве крісло поруч з ним для отримання навичок пілотування та керування літаком”, – зазначив міністр.

Він також повідомив, що бортовий самописець перебуває в літаку, і після аналізу записаної там інформації можна буде робити висновки про причини катастрофи.

Керівник Міноборони зазначив, що, за попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталась відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна. Тобто відмовив не сам двигун, а один з його датчиків. Міністр додав також, що двигун літака мав в запасі більше п’яти тисяч льотних годин до чергового ремонту.

За словами Тарана, літак 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. Але машина могла здійснювати польоти ще три роки без поновлення ресурсу. Йдеться і про двигуни, і про сам борт. Він також підкреслив, що упродовж дня 25 вересня літак здійснив шість злетів та п’ять посадок, і мав ще працювати до 23.00.

Президент Володимир Зеленський оголосив 26 вересня день жалоби в Україні у зв’язку з катастрофою військового літака АН-26 на Харківщині, що сталася у п’ятницю.

“Учора внаслідок страшної трагедії – падіння літака АН-26 біля Чугуєва – Україна втратила 26 своїх достойних синів. 25 загинули на місці і один – від опіків, несумісних із життям, у лікарні. Ще один перебуває на лікуванні. Молимося за його якнайшвидше одужання…

Уся країна сьогодні буде у скорботі разом з їхніми родинами. Я підписав указ про оголошення 26 вересня дня жалоби.

Держава має забезпечити лікування постраждалого курсанта й надати компенсації тим, хто втратив близьких. Україна не забуває своїх героїв.

Наполягаю на тому, щоб причини цієї авіакатастрофи були оперативно з’ясовані, а розслідування було об’єктивним і неупередженим”
, – заявив Зеленський.

Як повідомляє пресслужба президента, згідно з указом, у день жалоби на всій території України має бути приспущений державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Усі розважально-концертні заходи мають бути скасовані, а до програм теле- й радіопередач – внесені відповідні зміни.

Нагадаємо, за Чугуєвом. що на Харківщині під час посадки впав військовий літак Ан-26 (б/н 76) Повітряних Сил ЗСE.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE