Politerno > Україна і світ > Учасники “Маршу УПА” передали свої вимоги до Офісу Президента. Відео – Фото

Учасники “Маршу УПА” передали свої вимоги до Офісу Президента. Відео – Фото

  • 14 Жовтня, 2020
  • 611 Переглядів
  • 0

Колона учасників щорічного маршу на честь Дня захисників України у Києві прийшла до Офісу президента – люди вимагають ухвалити закон про колабораціоністів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Учасники маршу збиралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, пройшли бульваром Шевченка, Хрещатиком і Майданом Незалежності.

Далі учасники прийшли до Офісу Президента, де озвучили свої вимоги до влади. Серед вимог – ухвалення закону про колабораціоністів, забезпечення дієвої роботи СБУ і Нацполіції щодо притягнення до відповідальності громадян України, причетних до сприяння політиці РФ в Україні та ініціювання рішення про позбавлення ліцензії на мовлення каналів “112.Украіна”, “NewsOne”, “ZIK” і “Інтер”.

На даний час біля будівлі Офісу президента перебувають декілька тисяч учасників маршу. Вони скандують “Слава Україні, Героям слава”, “Зелю геть”, “Герої не вмирають”.

З собою активісти принесли банери “Марш УПА”, “Ні капітуляції”, а також партійну і національну символіку.

Наразі перед Офісом президента громадські діячі, активісти і ветерани російсько-української війни озвучують вимоги до влади, зокрема:

– ухвалити закон “Про захист української державності від проявів “колабораціонізму”, згідно з яким в українському правовому полі буде запроваджено поняття “колаборант”, а також створити спеціальну комісію, яка розглядатиме злочини колаборантів,

– забезпечити дієву реакцію СБУ і Національної поліції на проросійську діяльність громадян України, які починаючи з 2014 року були помічені в колабораціонізмі;

– ініціювати позбавлення ліцензії на мовлення каналів “112”, NewsOne, ZIK, “Наш”, “Інтер”, “Київ Live”;

– припинити обмеження українських військовослужбовців із ведення вогню у відповідь на обстріли російських військ і найманців на Донбасі.

Організатори маршу передали свої вимоги до Офісу президента, після чого запалили піротехніку і виконали державний гімн України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE