Politerno > Україна і світ > Вірменія звернулася до Росії по допомогу щодо “забезпечення безпеки” – відповідь МЗС РФ

Вірменія звернулася до Росії по допомогу щодо “забезпечення безпеки” – відповідь МЗС РФ

  • 31 Жовтня, 2020
  • 678 Переглядів
  • 0

У суботу, 31 жовтня, прем’єрміністр Вірменії Нікол Пашинян надіслав листа президентові РФ Володимиру Путіну з проханням про проведення консультацій для визначення роду і розміру допомоги, яку Росія може надати Вірменії для “забезпечення її безпеки”.

Про це повідомило МЗС Вірменії.

“31 жовтня прем’єрміністр РВ Нікол Пашинян надіслав листа президентові РФ Володимиру Путіну, в якому досконально представив ситуацію, що склалася в результаті азербайджано-турецької військової агресії проти Нагірного Карабаху, і виклики, що виникли у зв’язку з нею.

У листі, зокрема, були підкреслені обставини перекидання іноземних озброєних терористів із Близького Сходу і їхньої участі в бойових діях проти Нагірного Карабаху.

З огляду на наближення бойових дій до кордону Вірменії, факти посягань на територію РВ, які вже мали місце, прем’єрміністр Республіки Вірменія звернувся до президента Російської Федерації за негайним проведенням консультацій з метою визначення роду і розміру допомоги, яку Російська Федерація може надати Республіці Вірменія для забезпечення її безпеки, ґрунтуючись на союзницьких відносинах між Вірменією і Росією і статті 2 “Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу” від 29 серпня 1997 року”, – йдеться у листі.

У МЗС РФ заявили, що Росія надасть Єревану “всю необхідну допомогу”, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії.

“Відповідно до договору Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії”, – зазначили у міністерстві.

У МЗС Росії підтвердили прихильність РФ союзницьким зобов’язанням щодо Вірменії, в тому числі які випливають з договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу між країнами від 29 серпня 1997 року. Ряд статей цього договору передбачає конкретні дії в разі виникнення загрози збройного нападу або акту агресії відносно території один одного.

Росія закликала сторони нагірно-карабахського конфлікту до негайного припинення вогню, деескалації напруженості і “повернення до субстантивних переговорів з метою досягнення мирного врегулювання” на основі базових принципів в руслі домовленостей, досягнутих міністрами закордонних справ РФ, Азербайджану та Вірменії в Москві 10 жовтня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE