Politerno > Україна і світ > Рішення КСУ ухвалювалося через ситуацію з Ситником – суддя Сліденко. ВІДЕО

Рішення КСУ ухвалювалося через ситуацію з Ситником – суддя Сліденко. ВІДЕО

  • 30 Жовтня, 2020
  • 971 Переглядів
  • 0

Рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування пов’язане з діяльністю звільненого директора НАБУ Артема Ситника.

Нагадаємо, що Окружний адмінсуд Києва визнав його призначення нелегітимним.

Про причини резонансної ухвали в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” заявив суддя КСУ Ігор Сліденко. На його думку, вирішальним у цій справі став конфлікт Ситника з іншими політиками.

“Чому ця проблема не з’являлася до 2020 року? Я можу сказати лише свою думку: тому що та, особа, яка очолювала і продовжує очолювати НАБУ, не входила в суперечності з іншими політичними гравцями. Якби виник якийсь конфлікт до 2020 року, очевидно, що ця справа з’явилася б в КСУ в 2017, 2018, 2019 році. А так вийшло, що у 2020 році”, – заявив Сліденко.

“Доти, доки пан Ситник в основному займався тим, що ставив пристрої підслуховування, катався десь, до тих пір це влаштовувало. Сказати, що НАБУ має якісь досягнення, що є якась віддача конкретна… Не в грошах вираховується ефективність роботи подібних органів. А в тому, чи виконали вони свою функцію, своє завдання”, – додав суддя КСУ.

Як відомо, раніше голова КСУ Олександр Тупицький заявив, що очільника Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника призначили на посаду незаконно. Він зазначив, що звільнений директор НАБУ “став заручником ситуації”.Стало відомо, що відбувалося у реєстрі декларацій, поки він був закритий



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE