Politerno > Україна і світ > Кум Баканова контролює схему контрабанди електроніки, – журналіст. ВІДЕО

Кум Баканова контролює схему контрабанди електроніки, – журналіст. ВІДЕО

  • 7 Грудня, 2020
  • 1062 Переглядів
  • 0

Кум Івана Баканова, начальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов став куратором схеми поштової контрабанди з оборотом в 500 тонн нелегальних вантажів на місяць.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні Євгена Плінського.

Посилаючись на дані Державної митної служби, автор опублікував статистику поштових перевезень поштового оператора “Преміум Пакет”, який, як виявилося, возить посилок більше за світові оператори DHL і TMM, а також майже нарівні з державною “Укрпоштою”.

“З червня 2020 року “Преміум Пакет” возить сотні тонн фіктивних “поштових відправлень”, якими насправді є промислові партії контрабандних товарів. Щомісяця нарощуючи обсяги поставок, у вересні “Преміум Пакет” ввіз вже близько 510 тонн вантажів. Загальний обсяг за червень – вересень становив 1400 тонн. Це можна порівняти з обсягами реальних доставок і посилок “Укрпошти”, при цьому на “Преміум Пакет” працює всього 11 осіб”, – пише Плінський.

У розслідуванні йдеться, що всі ці посилки фіктивні і під їхнім виглядом повз митницю в Україну завозиться дорога техніка Apple. Наприклад, за ввезення новенького IPhone12 потрібно віддати всього 40 $.

“Саме стільки бере поштовий оператор “Преміум Пакет” за нелегальне ввезення цих гаджетів в Україну”, – констатує журналіст.

Звідки у поштового оператора, якого ніхто не знає і послугами якого ніхто з простих людей не користується, така кількість посилок? Хто їх відправляє, а головне – хто отримує? На ці та інші питання Євген Плінський відповідає в своєму відеоматеріалі.

Нагадаємо, 14 жовтня 2020 року президент Володимир Зеленський присвоїв кілька генеральських звань, в тому числі начальнику Головного управління внутрішньої безпеки Андрію Наумову. Наумов зробив кар’єру в Генпрокуратурі – дослужився до посади заступника начальника управління матеріально-технічного забезпечення. У 2017-му пішов працювати директором держпідприємства Чорнобильської зони, звідки Наумова призначили відразу начальників ГУ СБУ.

За даними Цензор.НЕТ, Наумов за час війни жодного разу не був у зоні АТО/ООС і не має поняття про ключові напрямки роботи СБУ – контррозвідки і боротьби з російською агресією.

“Андрій Наумов – це зараз всемогутній “сірий кардинал” СБУ. Наумов в СБУ – це повний аналог Єрмака в Офісі Президента. З самого заснування внутрішня безпека була просто управлінням, підлеглим голові, частиною його апарату. Це не була генеральська посада. Але Баканов для друга змінив структуру СБУ, і перетворив внутрішню безпеку на Головне управління. Таким чином Наумов став керівником за статусом самостійного структурного підрозділу. Чим займається Наумов – вам скаже будь-який бізнесмен, у якого сфера діяльності потрапляє у відання СБУ. Він вирішує і збирає у Баканова абсолютно все”, – зазначає головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” у матеріалі “Таємний кадр СБУ: Alter Ego Наумова” розповіли, що родині начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова належить 3-кімнатна квартира в елітному житловому комплексі у центрі Києва, яку було придбано в чотири рази дешевше від ринкових цін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE