Politerno > Україна і світ > Міноборони пропонує редактору Цензор.НЕТ “зайняти одну з міністерських позицій” – той прийняв пропозицію

Міноборони пропонує редактору Цензор.НЕТ “зайняти одну з міністерських позицій” – той прийняв пропозицію

  • 8 Грудня, 2020
  • 640 Переглядів
  • 0

Міноборони запропонувало головному редактору Цензор.НЕТ Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських посад. Журналіст прийняв пропозицію і чекає на запрошення до міністра оборони або президента.

Бутусов на своїй сторінці в мережі Facebook відпові на йпропозицію Міноборони.

 

“Масштаби суспільної уваги до реформ у сфері оборони відповідають масштабам цих змін.

Масштаби критики процесів Міністерства оборони співмірні з масштабами цих процесів.

Одним з найбезкомпромісніших експертів щодо Міністерства оборони України є Юрій Бутусов.

Хтось може вважати його журналістські матеріали упередженими, маніпулятивними, спекулятивними.

Хтось може ставити під сумнів компетентність автора, достовірність його джерел та обґрунтованість висновків. В одному йому не відмовити – у небайдужості.

Коли мова про конструктивну позицію – це викликає повагу. Критична налаштованість не виключає співпраці і пошуку точок дотику.

Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага.

Це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики.

Для активного громадянина завжди є можливість переходу від теорії до практики, від позиції стороннього ментора до посадовця, готового на практиці довести вартість своїх знань і слів”, – йдеться в заяві Міноборони.

Трохи згодом журналіст відповів на пропозицію міністерства:

“Приймаю пропозицію Міноборони, чекаю запрошення до міністра або до президента. Я готовий навести порядок в Міноборони і публікую свою програму дій. Я розумію, що якщо керівництво Міноборони під час війни визнає свою нездатність впоратися з проблемами управління без мене, журналіста, і пропонує високу посаду, то як відповідальний громадянин, я зобов’язаний прийняти цю пропозицію. По суті, цією пропозицією вони визнали справедливість моєї критики на адресу Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського та міністра оборони Андрія Тарана про критичну ситуацію в сфері оборони і безпеки, і хочуть виправити ситуацію”.

За словами Бутусова, “оскільки всі посади директорів департаментів за законом можуть бути зайняті виключно на конкурсних засадах, Міноборони не може гарантувати йому яку-небудь з цих посад, інакше це буде в чистому вигляді корупція”.

“Отже, для заняття посад цивільними особами, які впливають на ухвалення рішень, на цей момент відкриті тільки посади міністра та заступників міністра”, – додав Бутусов.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE