Politerno > Україна і світ > У Техасі просять Верховний суд США скасувати підсумки виборів в чотирьох штатах

У Техасі просять Верховний суд США скасувати підсумки виборів в чотирьох штатах

  • 8 Грудня, 2020
  • 741 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор штату Техас Кен Пакстон вимагає у Верховному суді США визнання недійсними підсумки виборів у чотирьох штатах, де перемогу отримав кандидат у президенти від демократів Джозеф Байден.

Позов був проданий проти Джорджії, Мічигану, Пенсільванії і Вісконсину, йдеться в заяві опублікованій на сайті Пакстона.

 

“Ці чотири штату скористалися пандемією, щоб виправдати ігнорування федеральних законів і законів штату про голосування, таким чином вони спотворили результати загальних виборів 2020 року”, – йдеться в заяві.

На його думку, в штатах не дотримувалися норми, що стосуються обробки бюлетенів, у тому числі надісланих поштою.

При цьому прокурор заявив, що влада Джорджії, Мічигану, Пенсільванії і Вісконсину “підірвали віру в чесність виборів у США, поставили під сумнів підсумки голосування, а також порушили конституцію країни.

Слід зазначити, що 21 листопада штат Джорджія сертифікував результати виборів президента США, затвердивши перемогу кандидата від демократів Джо Байдена. Він набрав на 12 670 голосів більше.

Потім штаб чинного президента США Дональда Трампа подав позов з вимогою визнати недійсними результати президентських виборів в штаті Джорджія.

Нагадаємо, центральні ЗМІ Сполучених Штатів повідомили про перемогу Джо Байдена на президентських виборах – він отримав 273 голоси виборників.

Президент України Володимир Зеленський привітав обраного президента США Джо Байдена з перемогою на виборах.

Заступник міністра оборони США, віцеадмірал у відставці Джозеф Кернан подав у відставку. Окрім цього, Білий дім провів радикальні зміни в структурі цивільного керівництва міністерства оборони та відсторонив декілька високопосадовців, замінивши їх на ймовірно більш лояльних до чинного президента. Звільнення почалися з міністра оборони Марка Еспера та неабияк стривожили військових та цивільних чиновників, зазаначає телеканал.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE