Politerno > Україна і світ > Зеленський спробує виконати політичну вимогу США – розрив відносин із Коломойським, – Бутусов

Зеленський спробує виконати політичну вимогу США – розрив відносин із Коломойським, – Бутусов

  • 24 Листопада, 2020
  • 879 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський найближчими днями збере фракцію “Слуга народу” і буде переконувати депутатів проголосувати за всі маяки МВФ.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав головред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов. Далі наводимо повний текст допису журналіста.

 

Тимофій Милованов став радником ОП і ухвалив відповідальне рішення. Він першим серед співробітників Володимира Зеленського публічно сказав те, у що президент не хотів вірити – кредиту МВФ цього року не буде. Навіть якогось невеликого кредиту не буде, на що Зеленський все ще має надії. І тут з Миловановим не можна не погодитися, це реалістичний погляд.

Місія МВФ не прибула в Україну, не виконано 6 із 10 структурних маяків меморандуму, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, не вирішено конституційну кризу, і на грудневому засіданні керівництва МВФ рішення про виділення коштів Україні не буде ухвалено.

У Держказначействі, за даними експершого заступника міністра економіки Павла Кухти, не проводяться платежі за захищеними статтями бюджету вже на 3 мільярди.

За різними оцінками, дефіцит бюджету-2020 становить від 200 до 300 мільярдів, і джерела поповнення не ясні.

Десь треба брати гроші.

За даними Цензор.НЕТ, президент Зеленський розглядає варіанти розриву відносин з олігархом Ігорем Коломойським. Рішення щодо Коломойського – головна політична вимога представників США до президента України.

Зеленський найближчими днями збиратиме фракцію, щоб переконати своїх депутатів проголосувати за всі маяки МВФ, і виконати повністю підписану програму.

У такому разі після Нового року, а ймовірно, вже після інавгурації нового президента США, директори МВФ зможуть розглянути ситуацію в Україні і ухвалити рішення.

Нагадаємо, директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва, після “конструктивної  телефонної розмови” з президентом Володимиром Зеленським, наголосила на необхідності досягти повного взаєморозуміння у кроках для подальшої співпраці за програмою stand-by.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE