Politerno > Україна і світ > У Мінфіні кажуть, що кілька пунктів антикорупційної реформи викликають у МВФ побоювання

У Мінфіні кажуть, що кілька пунктів антикорупційної реформи викликають у МВФ побоювання

  • 18 Листопада, 2020
  • 629 Переглядів
  • 0

Попри виконання структурних маяків для отримання траншу МВФ, кілька пунктів антикорупційної реформи викликають у фонду побоювання.

Про це заявив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, інформує “Кореспондент“.

“Що стосується антикорупційної реформи, є кілька пунктів, які викликають побоювання у МВФ. Це призначення Вищої ради юстиції (ВРЮ), робота Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), робота і незалежність Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Конкурс у САП пройшов, і в МВФ тепер дивляться, як це працюватиме. Персоналії – не головне”, – сказав Драганчук.

Заступник міністра висловив сподівання на врегулювання конституційної кризи спільними зусиллями, проте антикорупційна реформа залишається на порядку денному.

“Всі структурні маяки, які у нас були, вже виконані. І формальних передумов для того, щоб не давати нам транш або не присилати місію, у МВФ немає. Але вони дивляться на загальну ситуацію в країні, яка зараз не зовсім позитивна”, – пояснив заступник міністра фінансів.

Щодо реформи ВРЮ і роботи НАБУ майже щодня йде щільне спілкування представників МВФ з Мін’юстом та Офісом президента. Демонструється концепція і проєкти документів, які будуть прийняті, додав він.

“Була така собі пауза у вересні, але зараз іде нормальний процес. Тому я думаю, що питання Фонду з антикорупційного напрямку будуть зняті. Все, що ми повинні були виконати, формально ми виконали. Все, що неформально турбує МВФ, перебуває у процесі вирішення. Тому ми очікуємо від них позитивного сигналу – початку роботи місії Фонду. Це відкриє нам фінансування Євросоюзу та Світового банку”, – підсумував Драганчук.

Нагадаємо, директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва, після “конструктивної  телефонної розмови” з президентом Володимиром Зеленським, наголосила на необхідності досягти повного взаєморозуміння у кроках для подальшої співпраці за програмою stand-by.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE