Politerno > Україна і світ > Поліція “дуже кволо” розслідує напади на активістів – експерт

Поліція “дуже кволо” розслідує напади на активістів – експерт

  • 24 Листопада, 2020
  • 711 Переглядів
  • 0

За оцінками центру прав людини ГО “Зміна”, в Україні відбувається більш 80 нападів на активістів на рік. Поліція розслідує ці справи “дуже кволо”.

 

Потрібно налагодити співпрацю громадського сектора з МВС, заявив під час виступу на онлайн-форумі коаліції “Реанімаційний пакет реформ” “Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса” у вівторок керівник програми розвитку громадянського суспільства УНЦПД Максим Лациба.

“Нам дуже не вистачає діалогу с Міністерством внутрішні справ. Бо, на жаль напади не зменшуються. За оцінками центру прав людини ГО “Зміна”, в Україні відбувається близько 80 нападів на активістів на рік. Розслідування йдуть дуже кволо. Правозахисні організації хотіли б більше ділитися інформацією з МВС, щоб разом вести діалог і контролювати, моніторити швидкість розслідувань”, – наголосив Лациба.

Він вважає, що необхідно налагодити співпрацю громадського сектора з МВС і розглянути питання створення консультативного органу “або біля МВС або зразу біля уряду”, де можливо було організувати діалог і допомагати правоохоронцям швидше привертати увагу і вирішувати проблему нападів, безпеки активістів і розслідування цих справ. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE