Politerno > Україна і світ > Зеленський розповів про “щастя у 2020 році” і анонсував заходи для підтримки бізнесу. ВІДЕО

Зеленський розповів про “щастя у 2020 році” і анонсував заходи для підтримки бізнесу. ВІДЕО

  • 24 Листопада, 2020
  • 699 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський повідомив про низку розроблених програм, які спрямовані на підтримку громадян і бізнесу під час карантину.

Про це глава держави заявив у своєму відеозверненні на Facebook

 

Президент Володимир Зеленський записав чергове відео, де розповів про поняття “щастя” в цьому році та анонсував законодавчі ініціативи для економічної підтримки бізнесу.

“Виявилось, що в 2020 році щастя може приносити таке незвичне поєднання чотирьох слів: “РНК збудника не виявлено”. Простою мовою це означає, що мій тест на COVID-19 негативний. Всім дякую за підтримку”, – зазначив президент.

За словами Зеленського, поки країна переживала перший локдаун вихідного дня, влада проводила “брейнстормінг вихідного дня” та підготувала низку кроків для підтримки підприємців.

“Радий повернутися до роботи у звичному режимі. Радий побачити дружину та дітей не через екран телефона, а нарешті обійняти їх і розцілувати. Радий долучитися до команди з 287 тисяч співгромадян, які перемогли COVID-19. Радий з усіма українцями продовжувати будувати нову державу. Доки новинарі мовчать про хороше, бо впадуть рейтинги, і продають вам жахіття, зраду та ненависть, я розкажу про важливі здобутки й перемоги, яких ми досягли разом”, – зазначив Зеленський.

Президент додав, що до Верховної Ради подадуть законопроєкти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу через карантинні обмеження. Зокрема, законодавчі ініціативи передбачатимуть, що фізичні особи – підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч грн.

В ОП зазначили, що згідно з розрахунками, понад мільйон українців зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд грн. Крім того, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі близько 8 тисяч гривень на одного працівника, – пояснив Зеленський.

Президент додав, що підприємства, які не працювали через карантин, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників – майже 1,5 млрд грн для близько 120 тисяч юридичних осіб.

Також бізнесу дадуть податкові канікули: в разі посилення обмежувальних заходів 200 тисяч фізичних осіб – підприємці 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Зеленський наголосив, що в Україні відновлюють дію програм підтримки бізнесу, які працювали під час карантину навесні цього року.

Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття. Важливо, що програма 5-7-9 (Доступні кредити 5-7-9% – Ред.) продовжиться та розширить свої можливості цього та наступного року“, – акцентував гарант.

Зеленський резюмував, що сподівається на підтримку Верховною Радою всіх “вищезазначених важливих кроків”.

Говорячи про COVID-19, Зеленський зазначив, що Україна розраховує отримати понад 8 млн доз майбутньої вакцини проти вірусу.

“Міністерство охорони здоров’я провело розмову з представниками COVAX. Це ініціатива глобального доступу країн до вакцини проти коронавірусу. Визначено поетапний план поставки майбутньої вакцини в Україну. Перший етап – 1,2 млн доз. Загалом Україна розраховує отримати понад 8 млн доз майбутньої вакцини”, – розповів він.

За його словами, пріоритет у щепленнях отримають медичні працівники, військові, вчителі, особи з групи ризику, зокрема, люди старші за 60 років. Також в Україні мають намір збільшити кількість безкоштовних тестів через мобільні бригади.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE