Politerno > Україна і світ > Міністр оборони США та його заступник пішли з посад

Міністр оборони США та його заступник пішли з посад

  • 11 Листопада, 2020
  • 549 Переглядів
  • 0

Заступник міністра оборони США, віцеадмірал у відставці Джозеф Кернан подав у відставку.

Наразі невідомо, чи це було його добровільним рішенням, чи звільненням, пише CNN. Кернан працював на своїй посаді з 2017 року.

Окрім цього, Білий дім провів радикальні зміни в структурі цивільного керівництва міністерства оборони та відсторонив декілька високопосадовців, замінивши їх на ймовірно більш лояльних до чинного президента.

 

Звільнення почалися з міністра оборони Марка Еспера та неабияк стривожили військових та цивільних чиновників, зазаначає телеканал.

Крім Еспера і Кернана, ще двоє високопосадовців пішли у відставку. У вівторок увечері один з чиновників міноборони на анонімних умовах повідомив CNN, що нині “схоже, з обезголовленням ми закінчили”.

Еспера замінив Крістофер Міллер – директор Національного контртерористичного центру. За словами джерел телеканалу, це може бути пов’язано з тим, що Еспер і його команда чинили спротив передчасного виводу військ з Афганістану. 

Наразі обов’язки голови Пентагону виконує директор Національного контртерористичного центру США Крістофер Міллер. Звільнення послідувало після оголошення американських ЗМІ про перемогу Джо Байдена на виборах. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE