Politerno > Україна і світ > Шкарлет назвав фейком інформацію про відмову від 12-річної освіти

Шкарлет назвав фейком інформацію про відмову від 12-річної освіти

  • 11 Листопада, 2020
  • 616 Переглядів
  • 0

В.о міністра освіти Сергій Шкарлет заявив, що міністерство не збирається відмовлятися від 12-річної шкільної освіти.

“Відмова від 12-річної шкільної освіти – це абсолютний фейк. Дискусія, яка не перший рік триває в освітній спільноті з приводу термінів початку та завершення шкільного навчання, у жодному разі не передбачає повернення десятирічки“, – написав він у своєму телеграм-каналі.

Зважаючи на різноманітні інформаційні “вкиди” про зміну тривалості загальної середньої освіти, очільник МОН вважає необхідною активнішу комунікацію із суспільством щодо цього питання.

Шкарлет переконаний, що “передусім ми повинні вести діалог із батьками”, адже “неодноразово чув обурення з приводу того, що діти будуть закінчувати школу у 18-19 років”.

“У деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17. Звучала така пропозиція і на сьогоднішній нараді в МОН із керівниками облуправлінь. Це варто обдумати, враховуючи стандарти Нової української школи, та обговорити на педрадах, в інститутах підвищення кваліфікації, з батьками. МОН розглядає всі пропозиції “за” і “проти”, – зазначив він.

Глава міністерства наголосив, що дискусія є відкритою, і допоки не будуть напрацьовані оптимальні варіанти, жодних рішень МОН не ухвалюватиме.

16 січня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №0901 “Про повну загальну середню освіту”. Він переважно закріплює і розширює норми закону “Про освіту”, але впроваджує і деякі нововведення.

Нагадаємо, на початку жовтня під Офісом Президента провели чергову акцію за відставку тимчасового виконувача обов’язків міністра освіти Сергія Шкарлета.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE