Politerno > Україна і світ > Під Кабміном протестують проти карантину вихідного дня та скорочення бюджету на медицину. ВІДЕО – ФОТО

Під Кабміном протестують проти карантину вихідного дня та скорочення бюджету на медицину. ВІДЕО – ФОТО

  • 11 Листопада, 2020
  • 722 Переглядів
  • 0

Під будівелею Кабінету міністрів України кілька сотень активістів проводять дві акції протесту: “Маю право працювати” та “Не кидайте нам обгризену кістку”.

Представники ресторанного бізнесу виступають проти карантину вихідного дня та інших часових обмежень на роботу, вимагають ввести мораторій на перевірки та хочуть компенсації для галузі у зв’язку з карантином.

 

Саме 11 листопада уряд розглядатиме можливість запровадження в Україні локдауну на вихідні

Раніше у МОЗ заявили: для боротьби з пандемією коронавірусу рекомендуватимуть уряду запровадити такий вид карантину. Планується, що на вихідні працюватимуть винятково продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки, натомість пропонується закрити ТРЦ, а ресторани та кафе працюватимуть лише навинос.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію.

Учасники акції “Не кидайте нам обгризену кістку” вимагають не допустити скорочення бюджету на медицину в 2021 році.

Вони зазначають, що минулого тижня депутати підтримали збільшення бюджету на медицину. У відповідному законопроєкті закріплено 225 млрд грн на програму медичних гарантій (на медичну реформу) і 17,2 млрд грн на ліки для тяжкохворих пацієнтів.

“Однак розгляд бюджету на 2021 рік лише розпочався. Далі слово за Кабінетом Міністрів України і прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Саме вони можуть не погодити збільшення бюджету на медицину і знову кинути недоїдки з “пишного столу силовиків” лікарям, медсестрам, всім медичним працівникам і всім категоріям пацієнтів.

Ми вже бачили, як цей уряд закатав в асфальт бюджет на боротьбу з ковідом, як віддав гроші для онкохворих на дороги, як запекло не підтримував збільшення бюджету на медицину. Тому ми виходимо на публічну акцію протесту. Лікарі і пацієнти принесуть під будівлю Кабміну обгризені кістки як символ бюджету, який їм дістається щороку”, – йдеться в анонсі заходу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE