Politerno > Україна і світ > Політичний інтерес переважає: Вакарчук розкритикував владу за розпуск ЦВК

Політичний інтерес переважає: Вакарчук розкритикував владу за розпуск ЦВК

  • 14 Вересня, 2019
  • 1022 Переглядів
  • Comments Off

Під час виступу на конференції YES у суботу лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук розкритикував партію влади за розпуск ЦВК.

Вакарчук підкреслив, що монобільшість ініціювала розпуск ЦВК через три фази виборів, які були визнані міжнародною спільнотою. За його словами, це була виключно політична ініціатива.

“Я бачив, як це робив уряд Порошенка, як це робив уряд Януковича і як це робив будь-який президент, який приходив до влади до того. Всі вони обіцяли будувати інституції, але в більшості вони цього не роблять. Вони залишають правила, але міняють людей. Я це називаю слабкістю інституцій і тим, що політичний інтерес переважає над інституційним підходо.”,  – заявив нардеп.

Вакарчук додав, що не знає людей із розпущеної ЦВК, і вони не є його друзями, але для нього важливі правила.

За його словами, перед Україною стоїть два основних виклики – зовнішня агресія та внутрішній фактор, “питання того, чи є інституції більш важливими, ніж політична кон’юнктура. Вакарчук вважає, що “поки що другий виклик є таким самим великим і масштабним, як і перший”.

Слід зазначити, що за даними ЗМІ фракції «Голос» пообіцяли тільки одного представника, в разі створення нової ЦВК і це категорично не влаштувало соратників Святослава Вакарчука.

Нагадаємо, 13 вересня Верховна Рада звільнила усіх чинних членів Центральної виборчої комісії.

Читайте також: “Росія – агресор, але й найбільший сусід”: виступ Гончарука на щорічному форумі YES – основні тези

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE