Politerno > Україна і світ > Підвищення мінімалки відклали – міністр фінансів пояснив чому

Підвищення мінімалки відклали – міністр фінансів пояснив чому

  • 11 Грудня, 2020
  • 1535 Переглядів
  • 0

Підвищення мінімальної зарплати до 6500 грн переноситься з 1 липня на 1 грудня 2021 року.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

У Кабміні вирішили відтермінувати на грудень 2021 року заплановане на липень підвищення “мінімалки” до 6,5 тисяч гривень через застереження щодо потенційних “інфляційних небезпек”.

 

“Зміни мінімальної зарплатні пов’язані із багатьма “суміжними” чинниками, які впливають на соціально-економічну ситуацію. Ми прорахували можливість підвищити цей показник до 6000 гривень з початку року і до 6500 – з 1 липня.

Але в процесі перемовин із міжнародними партнерами пролунали застереження щодо потенційних “інфляційних небезпек”. Звідси – побажання “підстрахуватися”, перенісши нововведення на кінець року. Адже йдеться не тільки про вплив на державний, а й на місцеві бюджети”, – розповів міністр.

За його словами, з погляду економіки помірний вплив підвищення “мінімалки” є збалансованим ‒ з огляду на видатки й надходження.

“Не можна говорити, що одні отримають позитив, а інші ‒ потерпатимуть. Важливо зберегти баланс інтересів”, – додав Марченко.

За словами голови Мінфіну, остаточне рішення щодо підвищення ухвалять в середині наступного року.

Нагадаємо, у серпні Народні депутати підтримали в цілому президентський законопроєкт №3963 “Про внесення змін до ЗУ “Про Державний бюджет України на 2020 рік”, який передбачає, зокрема, збільшення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE