Politerno > Україна і світ > Щербань-молодший розповів, як у 2012-му році його вмовляли підписати сфальшовані покази проти Тимошенко

Щербань-молодший розповів, як у 2012-му році його вмовляли підписати сфальшовані покази проти Тимошенко

  • 11 Грудня, 2020
  • 5733 Переглядів
  • 0

Сім’ї Щербанів і Тимошенко

Приводом розслідування щодо мотивів вбивтсва батька для Євгена Щербаня-молодшого став процес проти Юлії Тимошенко, коли її звинуватили у вбивстві бізнесмена.

Про це сам Євген розповів в інтерв’ю Економічній правді.

“Тоді зіштовхнулися дві сили в особах Януковича і Тимошенко, і, спасибі їм, посипалася інформація. Тоді адвокат Тимошенко Сергій Власенко звертав увагу, кому дісталися активи мого батька після його смерті”, – зазначив син убитого екснардепа.

За його словами саме тоді він вперше почув про активи ІСД і задав собі питання: “якщо ми були власниками ІСД, то чому ми ніколи про це не чули?”.

“Тоді, в 2012-му, мене запрошував на допит в Генпрокуратуру Анатолій Євмінов. Я йому говорив про активи батька, а про Юлію Володимирівну нічого не говорив, тому що нічого не знав.

Після мого допиту він приносить протокол, в якому написано те, чого я не говорив, і усе стосується Тимошенко. Я прочитав, кажу: “Що це таке?”. Він вийшов з кабінету і повернувся з двома людьми. Вони почали мене переконувати у тому, що там написано проти Тимошенко. Я настільки був збентежений цією ситуацією, що не відразу навіть зрозумів, наскільки це неправильно”, – зазначив Євген.

На запитання, чи було у протоколі написано про конфлікт між Євгеном Щербанем і стороною Лазаренко-Тимошенко, Євген відповів ствердно.

На запитання, чи йшлося про те, що брат Євгена Руслан Щербань тоді публічно заявляв (згодом відмовився від цих слів – ред.) про причетність Лазаренка-Тимошенко до загибелі Євгена Щербаня, Євген теж відповів ствердно.

“Так, і він говорив про відповідні документи. Так, я розумію, про що йде мова. Там дійсно є питання з векселями “Гео банку” на 50 мільйонів доларів (ці гроші “Гео банк”, що приписується Лазаренкові, був винен “Капітал банку” Євгенія Щербаня. – ред.). Але я не знаю, наскільки Тимошенко має до цього відношення.

Після цієї ситуації, коли вони почали на мене тиснути, щоб я підписав змінений ними протокол допиту, я поставив під сумнів взагалі все, що відбувається у Генпрокуратурі. Якщо вони можуть зі мною таке зробити, я уявляю, що можуть ще з ким-небудь”, – підкреслив Щербань-молодший.

Після цього, за словами Євгена Щербаня, він почав копати, як так вийшло, що корпорація ІСД вийшла з поля зору сім’ї і не дісталася спадкоємцям. В першу чергу, почав спілкуватися з адвокатами. Вони почали вигадувати питання, які можна було задати по цій темі Сергію Таруті. Євген їздив до Донецька, зустрічався з менеджментом, який працював на ІСД. Було проведено величезну кількість зустрічей, після чого у нього почала вимальовуватися картина.

“Була проведена координована робота, щоб забрати у нас великий бізнес, який створював батько. Зараз я точно можу сказати, що сталося, хто в цьому брав участь, як це все забиралося і що в підсумку вони забрали”, – зазначив Євген.

На запитання, чи встановив Євген для себе, хто насправді є замовником вбивства батька, чоловік відповів:

“Ситуація із захопленням активів батька – серйозний мотив для вбивства, але я про це не хочу говорити. Батько був великим бізнесменом і великим політиком. Хто став вигодонабувачем від його вбивства? Політично – Кучма, а бізнес отримав Ахметов.

Зверніть увагу, що разом з батьком була вбита його дружина Надія Нікітіна. У моєму розумінні, це сталося не випадково. Якби вона не була вбита, то “дерибану” бізнесу, який стався, після цього не було б.

Руслан їздив на зустріч з кілером Болотських вже після події і той сказав йому, що Надію Миколаївну їм представляли як небезпечного охоронця. Тобто замовлення було і на її вбивство”.

Нагадаємо, син убитого в 1996 році нардепа та бізнесмена Євгена Щербаня Євген Щербань-молодший провів власне розслідування, після чого пред’явив Рінату Ахметову вимогу компенсації у мільярд, що зокрема пов’язана з передачею олігарху компанії “Гефест”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE