Politerno > Україна і світ > США розпочали масову вакцинацію населення від коронавірусу. ВІДЕО

США розпочали масову вакцинацію населення від коронавірусу. ВІДЕО

  • 14 Грудня, 2020
  • 739 Переглядів
  • 0

Медсестра інтенсивної терапії в Лонг-Айленді, штат Нью-Йорк, була першою, кому зробили укол вакцини, після чого президент США Дональд Трамп заявив, що перше в країні щеплення від коронавирусу вже зроблене.

Про це він написав у Twitter.

“Перша вакцина введена. Вітаю США! Вітаю світ!”, – написав Трамп.

Медсестра інтенсивної терапії в Лонг-Айленді, штат Нью-Йорк, була першою, кому зробили укол, повідомляє ВВС.

У понеділок мільйони доз вакцини Pfizer/BioNTech почали надходити в 150 лікарень. Лікарні в Техасі, Юті і Міннесоті заявили, що також очікують отримання перших доз вакцини сьогодні.

До квітня програма вакцинації США охопить 100 мільйонів чоловік.

Великобританія стала першою країною в світі, яка не тільки схвалила вакцину Pfizer  і BioNTech, але і почала її масштабне застосування. Влада цієї країни замовили 40 млн доз.

ЗМІ повідомляли, що Канада зарезервувала вакцин від коронавирусу стільки, що можна вакцинувати вчетверо більше людей, ніж становить населення країни.

Україна звернулася до представників Канади з проханням поділитися вакциною.

Нещодавно глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький сказав, що в рамках глобальної ініціативи COVAX Україна повинна  отримати першу партію вакцини  (4 млн доз) приблизно 1 березня нового року.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна отримає вакцину від коронавирусу в кінці першого – початку другого кварталу 2021 року.

А головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що COVAX виділить Україні вакцину від коронавірусу на безплатній основі для 20% населення.

Нагадаємо, хакери атакували Європейське агентство з лікарських засобів та отримали доступ до документів щодо вакцини Pfizer/BioNTech.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE