Politerno > Україна і світ > Новий штам COVID-19 з Британії “перейшов” у Нідерланди, Данію, Італію, Австралію та ПАР

Новий штам COVID-19 з Британії “перейшов” у Нідерланди, Данію, Італію, Австралію та ПАР

  • 21 Грудня, 2020
  • 661 Переглядів
  • 0

Новий штам коронавірусу COVID-19, виявлений ​​раніше у Великобританії, вже виявлено і у Нідерландах, Данії, Австралії та ПАР.

Про це повідомили телеканалу BBC News у Всесвітній організації охорони здоров’я, передає “Інтерфакс-Україна”.

 

Раніше в ВООЗ зазначали, що новий вид COVID-19 більш заразний, але при цьому не небезпечніший за інших.

Марія Ван Керкхове, що працює в Програмі надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я ВООЗ, підкреслила, що організація відстежує мутації коронавірусу протягом усього періоду пандемії.

МОЗ Італії повідомив у неділю про виявлення в країні пацієнта, зараженого різновидом коронавірусу, який з’явився у Великій Британії.

Італійські ЗМІ пояснюють, що лікарі військової поліклініки Челіо в Римі виявили цей штам вірусу у людини, що недавно приїхала з Великої Британії. Зараз пацієнт, так само як і людина, що проживає з ним, ізольовані.

В італійському МОЗ зазначили, що новий штам, судячи з усього, не більше летальний, ніж “класичний” COVID-19, проте значно легше передається від людини до людини. Розроблені вакцини проти коронавірусу, за даними італійських фахівців, працюють і проти “британського” COVID-19.

Новий різновид коронавірусу також виявили в ПАР.

В Лондоні, Східній та Південно-Східній Англії, а також в Уельсі з неділі оголошено локдаун у зв’язку з поширенням у Великій Британії нового різновиду COVID-19. Шотландія посилить обмеження відразу після Різдва.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE