Politerno > Україна і світ > Низка “слуг” на чолі з Бужанським хочуть скасувати штрафи за відмову обслуговувати українською

Низка “слуг” на чолі з Бужанським хочуть скасувати штрафи за відмову обслуговувати українською

  • 21 Грудня, 2020
  • 843 Переглядів
  • 0

Тридцять нардепів “Слуги народу” на чолі з Максимом Бужанським внесли у Верховну Раду законопроєкт, в якому пропонують скасувати штрафи за відмову обслуговувати державною мовою, що передбачене статтею 30 закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Документ оприлюднено на сайті парламенту.

Серед підписантів – Олександр Дубінський, Данило Гетманцев, Євгеній Брагар, Олександр Качура та інші.

Наразі законопроєкт передали на розгляд керівництву й у ньому немає тексту й пояснювальної записки. Проте Бужанський у Telegram пояснив, що це за законопроєкт.

“З 16 січня набирає чинності норма закону про мову, згідно з яким вся сфера обслуговування, весь бізнес повинен працювати державною мовою, інакше штраф. Немаленький, до речі, до 6800 гривень.

Це абсурд, бізнес зобов’язаний тільки платити податки й нічого більше, інше регулює ринок. Я не хочу нічого змінювати частинами в самому законі про мову, він весь кривий. Але пропоную скасувати ці штрафи, і розв’язати це питання таким чином, а не плодити донощиків”, – написав нардеп.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський шкодує через те, що йому не вдалося добре вивчити українську мову під час навчання в університеті, але вважає, що примус не сприятиме її вивченню.

13 липня заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко попросив внести до порядку денного роботи Верховної Ради законопроєкт щодо змін в частині навчання українською мовою у закладах освіти авторства члена фракції монобільшості Максима Бужанського. Згодом парламент передумав вносити до зали мовний законопроєкт Бужанського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE