Politerno > Україна і світ > Українці назвали Зеленського головним розчаруванням року – політиком року теж, але менше

Українці назвали Зеленського головним розчаруванням року – політиком року теж, але менше

  • 21 Грудня, 2020
  • 981 Переглядів
  • 0

Президента України Володимира Зеленського знову визнано головним розчаруванням року.

Про це свідчить опитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

 

Соціологи звернули увагу, що нині Україна фактично залишилася без Політика року. Хоча 14% опитаних такою особою назвали президента Володимира Зеленського, удвічі більше респондентів (28%) назвали Зеленського головним невдахою року.

Друге місце в цьому рейтингу посів лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко (9% за «політика року, 14% за «невдаху року). За ним йде голова політради «Опозиційного блоку — За життя» Віктор Медведчук (7% — «політик року», 3% — «невдаха року»), нардеп Юрій Бойко (5% проти 1,3%) та лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко (5% проти 2,3%).

Усі інші політики набрали менш ніж 5%. При цьому 26% респондентів заявили, що цього року в країні не було кандидатів на звання Політик року.

Головною подією року в Україні учасники опитування назвали пандемію коронавірусу. Таку відповідь надали 43% опитаних. 12% респондентів вважають такою подією війну на Донбасі, 11,5% — весняний карантин, 11,3% — програму «Велике будівництво» з ремонту та будівництва доріг. При цьому місцеві вибори головною подією року назвали лише 2,5% опитаних.

Головною подією року у світі українці також вважають початок пандемії коронавірусу. Так вважають 38% респондентів. Події в Білорусі згадали 16% опитаних, світову економічну кризу — 10%, появу вакцини від коронавірусу — 9%, війну в Нагірному Карабаху — 7%, вибори президента США — 4%.

Опитування проводилося з 5 до 13 грудня в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Загалом опитали 2 004 особи у 131 населеному пункті. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3%.

16 грудня Центр Разумкова опублікував власне соціологічне дослідження, згідно з яким Зеленський очолив рейтинг головних політичних розчарувань року. Такої думки дотримуються 42,1% опитаних. У той же час рівень довіри до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова вперше перевищив довіру до президента Володимира Зеленського.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE