Politerno > Україна і світ > Лерос показав нові записи з братом Єрмака, де фігурує аграрний міністр Лещенко. ВІДЕО

Лерос показав нові записи з братом Єрмака, де фігурує аграрний міністр Лещенко. ВІДЕО

  • 23 Грудня, 2020
  • 1285 Переглядів
  • 0

Народний депутат Гео Лерос розповів, як нещодавно призначений міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко потрапив на цю посаду через “ліфт Єрмака”.

Відео з’явилося на Ютюб-каналі Лероса 23 грудня.

 

Йдеться про події річної давності.

“Я знав, що під Романа Лещенка створювали ціле міністерство, готуючи його в міністри. Тому притримав цей матеріал, щоб потім не розповідали, що люди з “плівок Єрмака” – плід хворої уяви брата глави Офісу президента”, – сказав Лерос і нагадав сказані в травні слова Володимира Зеленського про те, що жодної людини зі згаданих “плівок” немає на посадах.

Потім Лерос згадав, що записи велися з 2019-го до кінця січня 2020-го року.

У новій “серії” плівок показані два співрозмовника в ресторані. Один з них залишається за кадром, а другий – це Олександр Луцький (колись людина мера Києва Леоніда Черновецького, а з 2015 до 2018 рік очолював земельне агентство). Луцький говорить: мовляв, треба, щоб Зеленський зустрівся з Лещенком – тоді уповноваженим президента з земельних питань. На цій зустрічі Лещенко повинен буде пояснити главі держави, як сильно Геокадастру необхідний керівник в особі Луцького (до слова, минулого тижня Лещенко з трибуни Ради заявив, що не має нічого спільного з цим чиновником.)

Потім Лерос нагадав, що Лещенко став уповноваженим із земельних питань на початку грудня минулого року. Після цього він майже відразу ж став організовувати аудієнцію Луцького у Зеленського, щоб на ній вирішити питання призначення Луцького в Геокадастр, минаючи конкурс. У цьому Лещенкові взявся допомагати брат Єрмака Денис – за винагороду від Луцького.

У доказ того, що Денис Єрмак брав за допомогу гроші, Лерос зробив запис його розмови з постійним фігурантом “плівок” Дмитром Штаньком, який 16 років пропрацював в органах внутрішніх справ. На записі Єрмак і Штанько обговорюють, що робити з грошима Луцького, і вирішують їх не чіпати, поки не буде якоїсь конкретики по його призначенню. Що цікаво, Луцький заніс першу частину хабара за своє призначення ще в жовтні 2019 року. Загальна сума хабара склала 100 тисяч доларів.

Однак схема не спрацювала: тодішній прем’єр Олексій Гончарук призначив главою Геокадастру Дениса Башлика. За словами Луцького на записі з ресторану, таким чином прем’єр “поклав у повний зріст на президента”.

Після звільнення Гончарука звільнили з посади і Башлика. Але оскільки Луцький був уже засвічений на плівках, на місце Башлика призначили товариша Луцького Романа Лещенка. Останній з поста глави Геокадастру минулого тижня пішов на підвищення – на посаду міністра агрополіткі. 

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак та нардеп з фракції “Слуга народу” Микола Тищенко подали позов проти народного депутата Гео Лероса щодо “захисту честі та гідності”.

2 жовтня Лерос оприлюднив шматки записів розмов, які, за його твердженням, вказують на те, що президент Володимир Зеленський і голова його офісу Андрій Єрмак покривають корупційні дії Дениса Комарницького у Києві.

Тищенко назвав записи, оприлюднені нардепом Гео Леросом, щодо його контактів із “смотрящим за Києвом” Денисом Комарницьким погано зробленим фейком і “муральщиною”.

7 жовтня Лерос оприлюднив другу частину записів розмов нібито нардепа від “Слуги народи” Миколи Тищенка і бізнесмена Дениса Комарницького, під час яких ті обговорюють можливий напад на Лероса.

15 жовтня Гео Лерос оприлюднив документи з комп’ютера юриста Дениса Комарницького, якого називають “смотрящим” за Києвом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE