Politerno > Україна і світ > Мінфін і Держдеп США ввели персональні санкції проти Білорусі: у списку ЦВК та силовики

Мінфін і Держдеп США ввели персональні санкції проти Білорусі: у списку ЦВК та силовики

  • 23 Грудня, 2020
  • 729 Переглядів
  • 0

Мінфін та Держдеп США ввели персональні санкції проти чиновників МВС та організацій Білорусі, проти кількох десятків людей було запроваджено візові обмеження.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США та у заяві держсекретаря США Майка Помпео.

Під обмеження потрапили: заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Геннадій Казакевич, Центральна виборча комісія Білорусі, спецпідрозділ Комітету держбезпеки “Альфа”, Головне управління внутрішніх справ Мінського міськвиконкому (міліція Мінська) та мінський підрозділ ОМОНу.

Санкції торкнулися ще 39 осіб, відповідальних за підрив білоруської демократії. Загалом візові обмеження наклали вже на 63 осіб, причетних до фальсифікації виборів в Білорусі та репресій щодо опозиції та протестувальників, які тривають донині.

“США продовжують підтримувати міжнародні зусилля щодо незалежного розслідування виборчих порушень у Білорусі, порушень прав людини та подальших репресій. Ми підтримуємо сміливий народ Білорусі та підтримуємо його право на вільні та чесні вибори”, – наголошується у заяві Помпео.

Крім того, вчора Сенат США схвалив документ, який передбачає введення санкцій проти білоруського режиму. Схвалений законопроект також підтверджує невизнання Вашингтоном виборів в Білорусі.

Нагадаємо, на акціях протесту у неділю в Мінську було затримано близько 100 осіб, повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на дані ГУВС Мінміськвиконкому.

14 грудня в Мінську силовики оточили і почали затримувати учасників “Маршу мудрості” у Мінську.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE