Politerno > Україна і світ > “Марш народного трибуналу” у Мінську: правозахисники повідомили про 60 затриманих

“Марш народного трибуналу” у Мінську: правозахисники повідомили про 60 затриманих

  • 20 Грудня, 2020
  • 670 Переглядів
  • 0

На акціях протесту в Мінську затримано близько 100 осіб, повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на дані ГУВС Мінміськвиконкому.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на ПЦ Вясна, опубліковано імена 68 затриманих (16:25 за Києвом) на недільній акції протесту в Мінську та інших містах Білорусі.

 

У їх відношенні “проводиться перевірка в рамках чинного законодавства”, співробітники органів внутрішніх справ продовжують “роботу по встановленню громадян, які раніше брали участь і не були затримані в момент проведення акцій”.

Згідно з наявними даними, більшість затримано – в Мінську. Відомі також імена затриманих в Гродно, Бресті, Вітебську, Солігорську, Новополоцьку, Борисові, Боровлянах, Радошковичі.

За інформацією Радыё Свабода силовиками були затримані також журналістки – Марися Харевич (БелаПАН) і Олена Кавальчук ( «Наше Слово»). Пізніше видання уточнило, що їх звільнили.

У неділю протестувальники вишикувалися в ланцюзі солідарності в різних районах білоруської столиці. Частина демонстрантів невеликими групами проходять маршами. У багатьох в руках біло-червоно-білі прапори і інша символіка.

Портал Tut.by повідомляє, що іноді силовики хапають і відвозять випадкових людей, які йдуть поодинці або парами. Затримання часто супроводжуються побиттям. Перед акцією в місто стягнули автобуси з силовиками і спецтехніку, в тому числі водомети.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE