Politerno > Україна і світ > Кібератаки на відомства США: Ромні каже, що у Трампа сліпота в тому, що стосується РФ

Кібератаки на відомства США: Ромні каже, що у Трампа сліпота в тому, що стосується РФ

  • 20 Грудня, 2020
  • 810 Переглядів
  • 0

На думку президента США Дональда Трампа найімовірнішим організатором хакерської атаки на урядові мережі країни є Китай, а не Росія. Саме тому він блокує офіційну заяву про причетність до кібератаки РФ.

Про це виданню Associated Press повідомили джерела, інформує ZN.ua.

 

“Офіційні особи в Білому домі були готові в п’ятницю вдень опублікувати заяву, в якій Росію звинувачували як” головну дійову особу” в операції щодо злому, але останньої  миті надійшла команда стоп”, – розповів журналістам поінформований співрозмовник.

Коментуючи атаку у твітері, Трамп називав її не такою вже й страшною для урядових та бізнесових мереж, а також стверджував, що знав про неї і тримає ситуацію під контролем. Найімовірнішим організатором хакерської атаки він назвав Китай, а не Росію.

Як заявив телеканалу NBC сенатор-республіканець Мітт Ромні (штат Юта), американський президент Дональд Трамп не може усвідомити всю ступінь небезпеки, якою є РФ для США.

“Я був розчарований коментарями президента на цю тему кібератак. Але я думаю, нам треба визнати, що у президента – сліпота в тому, що стосується Росії”, – сказав він.

Ромні при цьому нагадав, що ЦРУ, АНБ і Пентагон дійшли висновків, що до атаки причетна РФ, і що йдеться “про надзвичайно руйнівне вторгнення” в кіберпросторі.

“Трамп не хоче визнавати Росію проблемою, якою вона є, і вкрай шкідливим гравцем на світовій арені”, – повторив Ромні.

Він зробив висновок, що РФ є геополітичним суперником Вашингтона, готовим виступати проти США “на будь-якому фронті”. Сенатор зазначив необхідність для США виробити ясний підхід, як взаємодіяти з Росією. “Кібератаки вимагають відповіді, і відповідь, яка, як ви очікуєте, станеться, матиме місце в кіберпросторі”, – сказав Ромні.

Водночас він не став робити припущення, які форми може прийняти відповідь США, лише зазначив, що країні потрібно відреагувати якнайшвидше.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE