Politerno > Україна і світ > Схвалений сенатом США оборонний бюджет з допомогою Україні Трамп обіцяє ветувати

Схвалений сенатом США оборонний бюджет з допомогою Україні Трамп обіцяє ветувати

  • 13 Грудня, 2020
  • 727 Переглядів
  • 0

На цьому тижні сенат США схвалив оборонний бюджет на 2021 рік із військовою допомогою Україні і розширення санкції проти “Північного потоку-2”. Президент країни Дональд Трамп обіцяє ветувати його бо вважає, що від такого бюджету виграє тільки Китай.

Про це повідомив Reuters і сам Дональд Трамп у Twitter.

 

Оборонний бюджет на 2021 рік підтримали 75 членів Сенату.

Раніше Палата представників Конгресу США схвалила надання Україні військової допомоги в розмірі 250 мільйонів доларів в рамках військового бюджету США на 2021 фінансовий рік.

Військова допомога Україні надається в рамках ініціативи сприяння в сфері безпеки, які підуть на підтримку і допомогу Збройним силам України.

Крім того, законопроект містить положення про посилення санкцій проти російських трубопровідних проектів “Північний потік-2” і “Турецький потік”.

У свою чергу президент США Дональд Трамп знову попередив, що ветує оборонний бюджет на 2021 рік. Він вважає, що від такого бюджету виграє тільки Китай.

“Найбільший переможець від нашого нового оборонного бюджету – Китай. Я буду ветувати”, – написав Трамп.

Спочатку президент США заявляв про плани ветувати бюджет ще до затвердження його у двох палатах конгресу. Він не бажає підписувати документ, якщо в ньому залишать статтю, котра звільняє від відповідальності онлайн-ресурси за зміст коментарів користувачів.

Минулого року, у грудні, Конгрес США погодив оборонний бюджет на 2020 рік, заклавши кошти на конкуренцію з Росією і Китаєм, військову допомогу Україні, створення космічних сил, а також передбачивши накладення санкцій, пов’язаних з російським газопроводом “Північний потік 2” і “ТуркСтрим”. Тоді Трамп теж обіцяв ветувати закон.

Згідно програми зарубіжних військових поставок, США продали Україні в 2020 році продукцію на суму $510,5 млн.

Також стало відомо, що США запровадили санкції проти 3 громадян Росії і 6 компаній, пов’язананих з главою Чечні Рамзаном Кадировим. У список санкцій потрапив і сам Кадиров.

Мін’юст США запросив інформацію про співпрацю сина новообраного президента США Джо Байдена Хантера Байдена з більш ніж 20 організаціями, включаючи українську газову компанію Burisma.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE