Politerno > Україна і світ > Конгрес США погодив оборонний бюджет із $ 300 млн військової допомоги Україні

Конгрес США погодив оборонний бюджет із $ 300 млн військової допомоги Україні

  • 10 Грудня, 2019
  • 1003 Переглядів
  • 0

Конгрес США погодив оборонний бюджет США на 2020 рік, заклавши кошти на конкуренцію з Росією і Китаєм, військову допомогу Україні, створення космічних сил, а також передбачивши накладення санкцій, пов’язаних з російським газопроводом “Північний потік 2” і “ТуркСтрим”.

Про це повідомляє The New York Times.

Загалом бюджет склав 738 млрд доларів,

“Закон про бюджетні асигнування на національну оборону також уповноважує виділення 300 млн доларів на фінансування Ініціативи сприяння безпеки в Україні, включаючи летальні засоби оборони, а також нові органи управління крилатими ракетами прибережної оборони і протикорабельними ракетами”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що згідно з проектом оборонного бюджету, 658,4 млрд доларів спрямують на програму нацбезпеки Міноборони і Міненергетики США, 71,5 млрд доларів – на фінансування триваючих закордонних воєн і 5,3 млрд доларів – на екстрене фінансування ремонтів після надзвичайних погодних ситуацій та стихійних лих.

Відомо, що проект оборонного бюджету передбачається накладення санкцій, пов’язаних з російським газопроводом “Північний потік 2” і “ТуркСтрим”, а також заборона на військово-військове співробітництво з Росією.

Нагадаємо, у вересні президент США Дональд Трамп заявив по прибутті на Генасамблею ООН, що гальмуватиме фінансову допомогу Україні, доки Європа не почне вкладати в нашу країну більше.

Згодом заяву Трамп пов’язали із намаганням вплинути на президента України щодо розслідування справи проти сина його основного конкурента на президентських виборах Джо Байдена.

ЗМІ стверджують, що Трамп нібито вимагав від українського колеги розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера. За припущеннями медіа, лідер США також міг шантажувати Зеленського.

Згодом стало відомо, що президент США Дональд Трамп згадував екс-віце-президента Джо Байдена в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні.

У свлю чергу очільник МЗС Пристайко заявив, що США не ставили перед Україною умови розслідування щодо компанії Burisma для отримання військової допомоги.

Під час зустрічі з Трампом Зеленський заперечив тиск на нього президента США Дональда Трампа з метою розслідування дій сім’ї Байдена в Україні.

Читайте також: У Зеленського і Путіна “різні погляди” щодо контролю за кордоном і виборів, але питання газу “розблоковано”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE