Politerno > Україна і світ > Мін’юст США веде податкове розслідування проти сина Байдена, Burisma теж фігурує – ЗМІ

Мін’юст США веде податкове розслідування проти сина Байдена, Burisma теж фігурує – ЗМІ

  • 13 Грудня, 2020
  • 632 Переглядів
  • 0

Мін’юст США запросив інформацію про співпрацю сина новообраного президента США Джо Байдена Хантера Байдена з більш ніж 20 організаціями, включаючи українську газову компанію Burisma.

Про це повідомляє американське видання Associated Press із посиланням на джерело, знайоме з податковим розслідуванням Міністерства юстиції США щодо Хантера Байдена.

Інформація про організації, з якими були пов’язані фінансові операції Байдена-молодшого, була запитана в повістці, врученій у вівторок.

При цьому не зрозуміло, чи є робота Хантера Байдена в українській компанії Burisma центральною частиною федерального розслідування або ж прокуратура просто шукає інформацію про всі його джерела доходу за останні роки.

Крім запиту, пов’язаного з Burisma, у повістці також запитується інформація про ділові відносини Хантера Байдена з Китаєм та інші фінансові операції.

Розслідування було розпочато в 2018 році, за рік до того, як Джо Байден оголосив про своє висунення на пост президента. У якийсь момент розслідування федеральні прокурори також вивчали потенційні злочини щодо відмивання грошей, повідомили AP двоє людей, знайомих із цим питанням.

Сам Хантер Байден 10 грудня повідомив, що перебуває під слідством через начебто податкові злочини. За його словами, про справу він дізнався 8 грудня. ЇЇ ведуть федеральні прокурори штату Делавер.

Нагадаємо, 19 травня нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

Експрезидент Петро Порошенко назвав опрілюднені нардепом Андрієм Деркачем аудіофайли фейком і звинуватив в організації провокації Ігоря Коломойського, Офіс президента і Росію.

Безпековий комітет Сенату США, який контролюють республіканці, направив повістку в рамках розслідування щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера Байдена, згідно якої він повинен надати документи, що стосуються роботи в українській енергетичній компанії Burisma.

Генпрокуратура на чолі із Шокіним розслідувала діяльність компанії, і Джо Байден попросив президента Петра Порошенка звільнити Шокіна, щоб той не нашкодив Байденовій репутації.

У січні цього року ексгенпрокурор Віктор Шокін заявив про дві зупинки серця та не виключив причетності до свого отруєння колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Ще раніше Шокін заявив, що син Байдена Хантер був наркоманом і алкоголіком. Щодо роботи у наглядовій раді Burisma Шокін заявив, що у нього не було кваліфікації «взагалі ніякої».

Згодом Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого втручання колишнього віце-президента США Джо Байдена в роботу екс-генпрокурора Віктора Шокіна.

В травні Віктор Шокін звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням забезпечити реагування правоохоронних органів на заяви про тиск на нього кандидата на президентських виборах-2020 у США Джозефа Байдена.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE