Politerno > Україна і світ > Командувачу Повітряних сил вручили підозру у справі катастрофи АН-26 – його реакція

Командувачу Повітряних сил вручили підозру у справі катастрофи АН-26 – його реакція

  • 20 Грудня, 2020
  • 692 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 18 грудня, Державне бюро розслідуваня вручило підозри у справі катастрофи військового літака АН-26 на Харківщині командувачу Повітряних сил ЗСУ Дроздову – у недбальстві, та командиру військової частини та керівнику польотів військової частини – у порушенні правил польотів.

Командувач Повітряних сил Сергій Дроздов в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” у п’ятницю зауважив, що якби на рівні керівництва держави прислухались до пропозицій модернізації, осучаснення техніки, то, ймовірно, катастрофи не сталося б.

За словами Дроздова, Повітряні сили не отримали цьогоріч нової техніки, а виготовлення Ан-178 має розпочатися лише у 2021 році, і через декілька років вони можуть надійти на озброєння військових. Наразі ж “наймолодші” літаки на озброєнні Повітряних сил – 1991 року випуску.

Він наголосив на тому, що йому незрозумілі дії правоохоронців, оскільки вважає, що такі підозри підривають моральний дух військових та дискредитують їх.

“До винесення рішення суду вже вішаються ярлики, формується негативна суспільна думка відносно офіцерів, командирів, які мали відношення до подій, що відбулись. І такі обвинувачення і на генералів, і на командирів, які керують військами у зоні ООС, не несуть доброго для нашої армії, а навпаки — підривають моральний дух командирів і військовослужбовців, які виконують їхні задачі”, – зазначив Дроздов.

Він розповів, що підозра складається з 30 сторінок, де йдеться про військову дисципліну, порядок організації та підготовки льотчиків, керівників, які керують процесом підготовки, а за це відповідальне не лише командування – “Це все складається не лише з командування, а й з інших “стовпів”, які контролюють льотну підготовку, підготовку екіпажів, безпеку польотів. У мене є три заступники, двоє командувачів підлеглих, є Харківський університет, де є люди, які готують рішення, пропозиції та програми. А всі ці заходи, які перераховані в підозрі, висловлюються особисто мені”.

Дроздов також висловив співчуття рідним загиблих під Чугуєвом курсантів та згадав про спроби маніпуляцій щодо його сина. Командувач запевнив, що син літає на тих самих літаках, що й інші військові, а напередодні трагедії виконував польоти у тому самому літаку, який згодом зазнав катастрофи.

Про сина Дроздова раніше говорив вже колишній очільник Харківської ОДА Олексій Кучер. Він заявляв, що посадку літака Ан-26, який розбився, начебто затримали на майже хвилину через посадку іншого літака з сином командувача. Водночас Дроздов запевняв, що не давав жодних вказівок керівнику польотів щодо цього.

Командування Повітряних сил тоді назвав абсурдними заяви голови Харківської ОДА Олексія Кучера у справі АН-26 про “зволікання” працівників аеропорту, які давали дозвіл на посадку літака.

Як повідомлялося, за Чугуєвом, що на Харківщині, під час посадки впав військовий літак Ан-26 (б/н 76) Повітряних Сил ЗСE.

ДБР розглядає чотири версії катастрофи військового літака АН-26 на Харківщині.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE