Politerno > Україна і світ > Іран екстрено стягує до ядерних об’єктів сили ППО

Іран екстрено стягує до ядерних об’єктів сили ППО

  • 24 Грудня, 2020
  • 675 Переглядів
  • 0

Іран екстрено розгортає додаткові сили ППО поблизу своїх ядерних об’єктів в очікуванні потенційних ракетних ударів США.

Про це повідомила кувейтська газета Al Qabas, посилаючись на джерела.

«Іран посилює ППО своїх ядерних об’єктів в якості запобіжного заходу в очікуванні будь-яких раптових військових подій, які можуть відбутися в світлі напруженості між США і Іраном перед відходом президента Трампа з Білого дому», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, посилюється ППО ядерних об’єктів в Фордо і Натанзі – ключових іранських підприємств зі збагачення урану, закриття яких домагалися США.

За даними джерел видання, Корпус вартових ісламської революції розгорнув поблизу ядерного об’єкта Фарда додатково комплекс «Бавар-373» разом з російською системою ППО для забезпечення його захисту.

За даними Міжнародного агентства з атомної енергії, на території Ірану розташовується 17 ядерних об’єктів.

На відповідні заходи Тегеран пішов з побоювань, що президент США Дональд Трамп під кінець свого перебування в Білому Домі накаже атакувати об’єкти зі збагачення урану.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф написав на своїй сторінці в Twitter, що президент США Дональд Трамп буде нести відповідальність за будь-які “авантюрні дії” в останні дні свого перебування при владі.

30 листопада Комісія національної безпеки і зовнішньої політики Меджлісу (парламенту) Ірану затвердила законопроект, який повинен зобов’язати уряд підвищити рівень збагачення урану. Це рішення стало відповіддю Тегерана на вбивство високопоставленого вченого-фізика Мохсена Фахрізаде, якого називають “батьком іранської ядерної бомби”. Уряд Ірану, в свою чергу, відхилив план парламенту щодо збільшення рівня збагачення урану.

Нагадаємо, у січні президент США Дональд Трамп, попри атаку на американські бази в Іраку, вирішив не йти на військову ескалацію з Іраном.

20 грудня в Багдаді було обстріляно ракетами посольство США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE