Politerno > Україна і світ > Перед атакою Іраном американських баз в Іраку Сирію відвідав Путін

Перед атакою Іраном американських баз в Іраку Сирію відвідав Путін

  • 8 Січня, 2020
  • 1838 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін у вівторок, 7 січня, на борту спеціального літака управління і зв’язку Ту-214ПУ-СБУС прибув з візитом до Сирії. Разом з Путіним в Сирію прилетів і міністр оборони Сергій Шойгу і начальником Генштабу Валерій Герасимов. Російський лідер з аеропорту попрямував до командного пункту угруповання військ Збройних сил РФ у Сирії, де його зустрів президент країни Башар Асад, повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков.

Президенти вислухали доповіді військових, додав Пєсков. Потім російська і сирійська делегації провели двосторонні переговори. За словами Пєскова, Путін позитивно відгукнувся про відновлення сирійської державності і територіальної цілісності країни, а Асад подякував російській стороні “за допомогу в боротьбі з тероризмом і відновленні мирного життя”.

За повідомленнями прес-служби президента Сирії, Путін і Асад обговорили у тому числі діяльність Туреччини на території Арабської республіки, зокрема на її півночі, в т.зв “зоні безпеки”.

У той же час вантажні літаки Іл-76 сирійської авіакомпанії Syrian Air продовжують доставляти зброю з Тегерана на базу Т4 в сирійській провінції Хомс. 

Поряд з цим, член громадської ради при Міноборони Московії Ігор Коротченко 07 січня заявив: “Ірак – партнер Московії у галузі військово-технічного співробітництва, і ми можемо поставити необхідні засоби для забезпечення суверенітету їх країни і надійної охорони повітряного простору, включаючи поставку ЗРК С-400 та інших компонентів комплексу ППО, таких як “Бук-М3”, “Тор -М2″ тощо”.

Читайте також: Іран атакував американську військову базу в Іраку у відповідь на вбивство Сулеймані

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE