Politerno > Україна і світ > Іранського вченого-ядерника розстріляли з кулемета із дистанційним управлінням, – ЗМІ

Іранського вченого-ядерника розстріляли з кулемета із дистанційним управлінням, – ЗМІ

  • 30 Листопада, 2020
  • 868 Переглядів
  • 0

Вбивство іранського вченого-ядерника Мохсена Фахрізаде було скоєно за допомогою кулемета, який був встановлений в автомобілі і управлявся дистанційно.

Як повідомляє CNN з посиланням на іранське агентство Fars, кулемет був встановлений в автомобілі, який стояв в 150 метрах від місця вбивства.

За інформацією агентства, Фахрізаде з дружиною їхав у броньованому автомобілі, супроводжуваному трьома автомобілями охорони, на вихідні в свій будинок в передмісті Тегерана. У якийсь момент автомобіль, який очолював колону, виїхав з неї, щоб провести попередню перевірку безпеки будинку Фахрізаде.

Фахрізаде зупинив машину і вийшов з неї, бо подумав, що автомобіль зіткнувся з чимось на дорозі, або виникла проблема з двигуном. У цей момент по розробнику ядерної зброї був відкритий вогонь з автомобіля Nissan, який знаходився в 150-ти метрах. Кулемет керувався дистанційно.

Фахрізаде був убитий, щонайменше, трьома кулями, одна з яких влучила йому в хребет. Також був убитий один з його охоронців. Атака, в цілому тривала три хвилини.

Агентство пише, що після атаки машина, в якій знаходився кулемет, вибухнула. На місці перестрілки не знайшли слідів присутності озброєних людей, крім охорони Фарізаде.

За інформацією France 24, секретар Вищої ради національної безпеки Ірану контр-адмірал Алі Шамхані заявив, що операція з ліквідації Фахрізаде була добре спланована і організована.

“Ворог використав абсолютно новий, професійний і спеціалізований метод”, – сказав він, при цьому, не уточнивши, яку зброю було задіяно.

Нагадаємо, що один з творців ядерної програми Ірану, який працював при Міноборони Ірану високопоставлений  вчений-ядерник Мохсен Фахрізаде в п’ятницю, 27 листопада був убитий під Тегераном.

Згідно зі свідченнями очевидців, машина Фахрізаде піддалася нападу спочатку в результаті вибуху, а потім двох терористичних груп, які обстріляли автомобіль, рухаючись в протилежному до її напрямку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE