Politerno > Україна і світ > НАБУ відкрило провадження проти Венедіктової через втручання у “справу Татарова”

НАБУ відкрило провадження проти Венедіктової через втручання у “справу Татарова”

  • 25 Грудня, 2020
  • 796 Переглядів
  • 0

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо незаконного втручання генпрокурорки Ірини Венедіктової у справу проти керівника Офісу президента Олега Татарова.

Про це повідомив виконувач обов’язків голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук у програмі “Мокрик По Живому” на hromadske

За словами Грищука, 3 грудня в ЄРДР внесене провадження “щодо втручання у роботу правоохоронних органів”.

Йдеться про рішення Венедіктової змінити групу прокурорів у справі Татарова. Вона зробила це ввечері 1 грудня, саме перед тим, як детективи НАБУ планували повідомити Татарову про підозру. Через це нова група прокурорів була змушена наново вивчати справу і про підозру заступнику глави ОП повідомили лише 18 грудня.

За словами в.о. голови САП, коли прокурор з колишньої групи прокурорів вже був у суді та мав клопотати про обрання запобіжного заходу для Татарова, у САП дізнались, що групу прокурорів було змінено: “Ми спочатку подумали, що це помилка, потім зрозуміли, що це не помилка, а була свідома дія. Ми витребували матеріали, вивчили їх і надали вказівки детективам (що змінити у справі — ред.). У них на це пішло десь два тижні”.

Через такі дії генпрокурорки НАБУ звинуватило її у перешкоджанні в справі Татарова, зокрема, Бюро вказало, що Венедіктова не мала права змінювати групу прокурорів.

Грищук також не зміг підтвердити, що Венедіктова діяла законно.

“Я б сказав так, у 37-ій статті (КПК, на яку посилалась Венедіктова – УП) не описані ті обставини, які давали можливість змінювати (групу прокурорів)”, – додав Грищук.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора заявили, що Національне антикорупційне бюро безпідставно звинуватило ОГП нібито в перешкоджанні притягненню винних до відповідальності у справі Нацгвардії.

Засідання Вищого антикорупційного суду з обрання запобіжного заходу заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову відкладено на 28 грудня, так як справу передали в СБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE