Politerno > Україна і світ > Завершено розслідування за підозрою сина Гладковського у справі “Укроборонпрому”

Завершено розслідування за підозрою сина Гладковського у справі “Укроборонпрому”

  • 28 Грудня, 2020
  • 739 Переглядів
  • 0

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою щодо Ігоря Гладковського в отриманні 950 тис. грн хабаря за вплив на прийняття рішення гендиректором “Укрспецекспорту”.

Про це повідомляє пресслужбу НАБУ.

Зазначається,  що 28 грудня 2020 року стороні захисту відкриті матеріали слідства для ознайомлення перед направленням обвинувального акта до суду. Дії особи кваліфіковано за ч.2 ст.369-2 КК України (“Зловживання впливом”).

Слідство встановило, що підозрюваний разом зі ще кількома особами в 2015-2017 рр. реалізували корупційну схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК “Укроборонпром” з використанням ТОВ “Оптимумспецдеталь” та інших підприємств.

“Завдяки зусиллям підозрюваного, ТОВ “Оптимумспецдеталь” отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами “Укроборонпрому”. За що він отримував неправомірну вигоду, яка, за домовленостями, мала становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором підозрюваниий отримав 950 тис. грн. неправомірної вигоди. Однак, на переконання слідства, це не єдиний випадок протиправної діяльності — решту фактів наразі досліджують”, – підкреслюється в повідомленні.

Завдяки такій схемі “Укроборонпрому” поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому в бюджет не надійшло понад 49 млн грн, з яких 25,77 – податок на додану вартість, 23,57 – податок на прибуток.

Слідчі вважають, що отримання 950 тисяч не єдиний випадок протиправних діянь. Інші можливі факти отримання неправомірної вигоди розслідуються додатково.

Нагадаємо, 21 грудня співробітники НАБУ та САП повідомили про підозру сину колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорю в одержанні 950 тисяч гривень хабаря.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE