Politerno > Україна і світ > Справа “Приватбанку”: Мінюст США вимагає конфіскувати майно Коломойського

Справа “Приватбанку”: Мінюст США вимагає конфіскувати майно Коломойського

  • 31 Грудня, 2020
  • 920 Переглядів
  • 0

До Окружного суду Південної Флориди надійшов позов від Мінюсту США із вимогою конфіскації третього активу олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомила пресслужба відомства 30 грудня, передає УП.

Мін’юст США вказує, що йдеться про комерційну нерухомість у Клівленді, що в штаті Огайо. В американському міністерстві вважають, що вона була придбана за рахунок незаконно присвоєних коштів “Приватбанку” до його націоналізації.

Мін’юст нагадує, що в серпні 2020 року в Південному окрузі Флориди були подані два інших цивільних позови про конфіскацію власності в Луїсвіллі, Кентуккі і Далласі, Техасі. Стверджувалось, що ця власність також була куплена з використанням незаконно привласнених коштів “Приватбанку”.

Усі три об’єкти підлягають конфіскації на підставі порушень федерального законодавства про відмивання грошей, заявили в американському Мін’юсті.

У трьох скаргах йдеться про те, що Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, колишні власники банку, розтратили кошти та ошукали банк на мільярди доларів. У скаргах також стверджується, що вони відмивали частину злочинних доходів, використовуючи ряд банківських рахунків підставних компаній, до того, як переводили кошти в Сполучені Штати.

У США, як стверджується в скаргах, партнери Коломойського, Мордехай Корф і Уріель Лабер, відмивали незаконні кошти. Вони придбали нерухомість і підприємства по всій країні на сотні мільйонів доларів, в тому числі об’єкти, що, на думку влади США, підлягають конфіскації: хмарочос у Клівленді, бізнес-центр в Луїсвіллі і офісний центр в Далласі.

Загальна вартість нерухомості перевищує 60 мільйонів доларів.

Нагадаємо, в американських містах Клівленд і Маямі ФБР на початку серпня ФБР провело обшуки в офісах компанії Optima, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Ігорь Коломойський.

У четвер стало відомо, що у США висунуто нові звинувачення ексакціонерам Приватбанку Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову щодо незаконного привласнення ними коштів банку для купівлі нерухомості у штаті Огайо.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE