Politerno > Україна і світ > Стало відоме рішення уряду щодо ціни на газ та субсидій

Стало відоме рішення уряду щодо ціни на газ та субсидій

  • 13 Січня, 2021
  • 2549 Переглядів
  • 0

У середу, 13 січня, відбулося перше в новому році засідання Кабінету міністрів, на якому розглядалося питання зниження ціни на газ для населення.

Що вирішив робити з тарифами уряд:

Держава буде регулювати ціну на газ

Кабінет міністрів вирішив запровадити державне регулювання ціни на газ на період карантину або взагалі до кінця поточного опалювального сезону. Уряд планує встановити ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр.

Як пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль – це найнижча біржова ціна в Україні. Він додав, що у лютому ціна на газ для населення може зрости до 12 гривень, якщо нічого не робити з цим.

“Сьогодні ситуація з карантином і пандемією ускладнює можливість українців заробляти додаткові доходи і компенсовувати значно зростаючі на біржах ціни на газ. 

На нараді у президента, яка відбулась сьогодні, було прийнято ряд відповідних рішень. Пропонується запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону. Пропонована ціна – на рівні 6,99 грн за куб.м”, – заявив Шмигаль на засіданні уряду.

За його словами, на сьогодні це найнижча ціна на українській біржі.

“Якщо нічого не робити, то вже в наступному місяці ціна на газ для побутових споживачів може зрости до 12 і більше гривень.

Тому даю доручення Міненерго, Мінекономіки, Мінюстиції, іншим профільним міністерствам та центральним органам виконавчої влади невідкладно підготувати проєкт постанови Кабміну про запровадження державного регулювання ціни на газ на період карантину з метою захисту побутових споживачів від надмірного зростання”, – додав прем’єр.

Також очільник уряду згадав питання тарифів про розподіл газу. За його словами, НКРЕКП починає перевірку усіх газопостачальників, які мають найвищі тарифи.

Розширення субсидій

Тарифне питання в уряді планують вирішувати й коштом субсидій. Зокрема, Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів доручили спрямувати субсидії громадянам, які використовують електроенергію для опалення своїх помешкань.

В Кабміні зазначили, що через збільшення тарифів у січні зростуть і виплати населенню.

Нагадаємо, як заявив на нараді у президента 13 січня в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, з лютого 2021 року в Україні будуть знижені ціни на газ для побутових споживачів – вони не перевищить 6,99 гривень за кубометр до кінця карантину або опалювального сезону.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE