Politerno > Україна і світ > В Ужгороді люди вийшли на новий тарифний мітинг. ВІДЕО

В Ужгороді люди вийшли на новий тарифний мітинг. ВІДЕО

  • 14 Січня, 2021
  • 715 Переглядів
  • 0

Під будівлею Закарпатської ОДА в Ужгороді відбулася акція протесту проти підвищення тарифів на газ та електроенергію.

Про це пише видання Mukachevo.net.

До мітингувальників вийшов голова ОДА Анатолій Полосков, який повідомив, що 13 січня уряд запропонував зниження ціни на газ на 30%. Проте це не заспокоїло протестувальників. Вони вимагали пояснень, діятиме це зниження постійно чи лише в період карантину.

Також людей цікавило, чому газовий тариф розділили на постачання та доставку та що буде з ціною на електроенергію.

Нагадаємо, у середу, 13 січня, Кабінет міністрів вирішив запровадити державне регулювання ціни на газ на період карантину або взагалі до кінця поточного опалювального сезону. Уряд планує встановити ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр.

Як заявив на нараді у президента 13 січня в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, з лютого 2021 року в Україні будуть знижені ціни на газ для побутових споживачів – вони не перевищить 6,99 гривень за кубометр до кінця карантину або опалювального сезону.

Міжнародний валютний фонд занепокоєний державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.

Раніше голова фракції “Слуга народу” Арахамія заявив, що готується план антикризових заходів для виходу з ситуації у зв’язку з ростом тарифів на комунальні послуги. Своєю чергою нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський з критикою сприйняв ідею анонсованого Арахамією плану антикризових заходів.

У містах України відбулися протести з вимогою скасувати нові тарифи на комуналку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE