Politerno > Україна і світ > Вперше депутату ВР повідомили про підозру в кнопкодавстві

Вперше депутату ВР повідомили про підозру в кнопкодавстві

  • 12 Лютого, 2021
  • 591 Переглядів
  • 0

Вперше в історії України народному депутату повідомили про підозру в неперсональному голосуванні.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

“За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосувань замість іншого народного депутата. Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України”, – зазначила Венедіктова.

Венедіктова не вказує прізвища нардепа, але за даними УП, йдеться про члена депутатської групи “Довіра” Владіслава Поляка.

У лютому 2020 року нардеп неодноразово кнопкодавив з використанням персональної картки колеги під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Зазначається, що нардепа викликали до Офісу генпрокурора на 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак, він не з’явився та про причини неявки не повідомив.

Письмове повідомлення про підозру у порядку, передбаченому КПК України, направлено до Апарату Верховної Ради України, за місцем проживання парламентаря, на його електронну пошту та інші відомі стороні обвинувачення засоби зв’язку.

За законом кнопкодавство карається штрафом від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 тисяч гривень

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE