Politerno > Україна і світ > Зеленський вніс до Ради подання на звільнення Баканова, а Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням 

Зеленський вніс до Ради подання на звільнення Баканова, а Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням 

  • 18 Липня, 2022
  • 698 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання на звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України, а Ірина Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням.

Текст проєкту про звільнення Баканова у картці документу наразі відсутній.

Нардеп з “Голосу” Железняк стверджує, що питання звільнення Баканова буде першим пунктом порядку денного на найближчому пленарному засіданні.

Відсторонена указом президента від посади генпрокурора Ірина Венедіктова заявила, що процедура звільнення генерального прокурора всім добре відома, а інша не передбачена законом.

“Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням президента – президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом”, – зазначила Венедіктова у Facebook.

Венедіктова заявила, що поки не обговорювала питання свого відсторонення з жодною людиною і утримується від коментарів.

“Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія “врегулювання” ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар”, – додала вона.

Водночас, як повідомили УП джерела в Офісі генерального прокурора, Венедіктова не погоджується з рішенням про своє відсторонення і в понеділок була на робочому місці.

За словами співрозмовників, на 10 годину ранку Олексій Симоненко, на якого покладено виконання обов’язків генпрокурора, хотів провести робочу нараду. Венедіктова, яка була в офісі, виявила бажання взяти в ній участь. Симоненко був проти цього, і нарада не відбулася. Однак Симоненко зустрівся з заступниками генпрокурора і сказав їм, що ніяких кадрових змін не планується.

Співрозмовник УП в ОГПУ додає, що своїм підлеглим Венедіктова сказала, що її звільнили із порушенням закону і тому вона не визнає своє усунення з посади. На повідомлення журналістів УП вона не відповідає.

Генеральний прокурор звільняється з посади президентом за згодою Верховної Ради.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський відсторонив генпрокурора Ірину Венедіктову і усунув від посади главу СБУ Івана Баканова. 

Глава держави заявив, що великий обсяг злочинів проти нацбезпеки і зв’язків представників силових структур із спецслужбами РФ ставить серйозні питання до керівників цих двох органів.

Заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов заявив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування. 

Президент Володимир Зеленський призначив виконувачем обов’язків голови СБУ першого заступника Баканова Василя Малюка.

Нагадаємо, українські захисники завдали втрат росіянам і змусили їх відійти на Слов’янському та Авдіївському напрямках, на Бахмутському напрямку відбили штурм.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE