Politerno > Україна і світ > Зеленський призначив одіозного Малюка т.в.о. голови СБУ – довідка

Зеленський призначив одіозного Малюка т.в.о. голови СБУ – довідка

  • 18 Липня, 2022
  • 2609 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський призначив виконувачем обов’язків голови СБУ першого заступника Баканова Василя Малюка.

Про це йдеться в указі від 18 липня на сайті глави держави.

“Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов’язки голови Служби безпеки України”, – зазначено в документі.

Довідково: уродженець Житомирщини Василь Малюк був призначений на посаду першого заступника голови СБУ – начальника так званого главку “К” указом президента Володимира Зеленського в березні 2020 року. На цій посаді Малюк разом з іншим заступником Івана Баканова – Олександром Якушевим, відзначився тим, що проігнорував зобов’язання подати електронну декларацію про майновий стан за 2019 рік. Згідно норм законодавства, відповідні документи високопосадовці СБУ мали оприлюднити в відкритому реєстрі НАЗК до 1 червня, однак цього не відбулося й понині.

21 липня 2021 року президент Зеленський звільнив Василя Малюка з посади першого заступника голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

16 лютого 2022 року стало відомо, що Кабінет міністрів призначив Василя Малюка заступником очільника Міністерства внутрішніх справ.

А вже указом №77 від 28 лютого президент Володимир Зеленський знову призначив Василя Малюка на посаду заступника голови Служби безпеки України.

Журналісти зафіксували Малюка серед гостей дня народження заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Також журналісти звинувачували Малюка у кришувані контрабандних схем.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов заявив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE